Adana Havuz Kimyasalları

02-02-2023 12:06
Adana Havuz Kimyasalları

Adana havuz kimyasalları ile havuz temizlik ve bakımında istediğiniz performansı yakalayabilirsiniz. Gerek işletme gerekse bireysel konut havuzlarında kullanabileceğiniz bu ürünler ile temizve sağlıklı sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Havuz sayısının artması havuz bakım ürünleri satışı yapan işletmelerin de sayısının artmasına neden olmuştur. Havuz bakımları için en doğru yöntem havuzun suyunun tamamen boşaltılarak temizlik yapılması olsa da bu her zaman mümkün olmayabilir. Havuzun suyunun boşaltılıp tekrar doldurulması hem büyük bir vakit kaybı, hem de yüksek maliyetli bir iştir. Havuzun bakımı için havuz suyunun boşaltılması özellikle işletmeler için tercih edilen bir yöntem değildir. Su boşaltılarak yapılan bakımlar uzun sürdüğünden müşteri kaybı oluşmaktadır. Ayrıca tekrar doldurma maliyeti de oldukça yüksektir.

Bu nedenle havuzu boşaltmadan temizlik yapılabilmesi için geliştirilmiş kimyasallar üretilmektedir. Bu kimyasallar havuzun bakımına yönelik olarak geliştirilmiş, kısa sürede etkili olan ürünlerdir. Sinada Pool Havuz Kimyasalları , Dream Pool Havuz Kimyasalları ve Havuz kimyasalları ürünlerini incelemek için tıklayınız.

Havuz Kimyasalları Nelerdir?

Havuz kimyasalı olarak üretilmiş bir çok ürün vardır. Söz konusu ürünler düzenli ve doğru olarak kullanıldığında havuz temiz ve sağlıklı bir yapıya sahip olur. Havuzda kullanılması gereken kimyasal çeşitleri şunlardır.

·Klor

·PH Düşürücü

·Ayak Dezenfektanı

·Çöktürücü

·Yosun Önleyici

·Parlatıcı

Web sitemizde satışını yaptığımız havuz temizlik ürünlerinin nasıl kullanıldığını ambalaj üzerinde yer alan kullanım talimatlarından öğrenebilirsiniz. Havuz ilaçlarının gereğinden az ya da çok olarak hatalı kullanımı çeşitli sorunlara sebep olabilir. Havuz kimyasalları az kullanıldığında gerekli temizlik ve hijyen sağlanmaz. Havuz kimyasalları gereğinden çok kullanıldığında ise insan sağlığı için olumsuz etki göstermektedir.

Klor

Havuz bakımnda en sık kullanılan kimyasal klordur. Hatta havuza ilk girildiğinde havuzdan gelen klor kokusu yoğun olarak hissedilebilmektedir. Rahatsız edici bu kokuya rağmen klor kullanımı sürdürülür çünkü havuz suyunun temizliği için elzem bir kimyasaldır.Sağlıklı  klor uygulaması ile mikrop, mantar ve bakteri oluşumu engellenmektedir. Klor kullanımı için su durumunu tespit edecek ölçümler yapılmalıdır.

PH Düşürücü

Adana havuz kimyasalları arasında bulunan Ph düşürücüler de havuz bakımında kullanılan bir diğer havuz ilacıdır. Sağlıklı havuz suyu için suyun Ph seviyesi de önemli bir faktördür. Normal dışı pH seviyesi çeşitli problemlere yol açmaktadır.Havuzun PH seviyesini 7,2-7,6 arasında sabitlemek için kullanılan bir kimyasaldır.

Ayak Dezenfektanı

Hijyenik bir ortam sağlamak için havuza gelen kişilerin önce duş alması sonra da ayak dezenfekte havuzunu kullanmaları gerekir. Bu uygulama ile  insan vücudundaki zararlı maddeler ve mantarların havuza bulaşması önlenmiş olur. Ayak dezenfektan havuzu Sağlık Bakanlığı Yönetmeliği’ne göre işletmeciliği yapılan tüm havuzlarda bulunmalıdır.

Ayak dezenfektan ürünleri ayak dezenfekte havuzu oluşturulmasında  kolaylıkla kullanılmaktadır.

Çöktürücü

Havuz içinde yüzen, çoğunlukla görmediğimiz çeşitli maddeler mevcuttur. Bunlar sudaki partiküllerdir. Bu maddelerin mevcut hali ile dışarı atılması mümkün değildir. Havuzda kullanılan çöktürücü kimyasallar ile partiküller topak haline getirilir. Topak haline gelen bu maddeler ters süpürme yöntemi ile havuzdan atılır. Adana havuz kimyasallarından biri olan çöktürücü ile berrak ve sağlıklı bir görünüm sağlanır.

Yosun Önleyici

Adana havuz kimyasallarından bir diğeri de yosun önleyicidir. Bu ürün havuzda yosun oluşumuna engel olmaktadır. Havuzda oluşmuş olan yosunların yok edilmesinde değil, yosunlanmadan önce düzenli kullanılarak yosunun oluşmasını engeller. Havuzun dolu ve boş olması durumunda da yosun önleyici kimyasalları kullanılabilmektedir. 

Parlatıcılar

Havuz suyunun berrak ve parlak hale getirilmesini sağlayan kimyasal parlatıcılardır. Bu ürün kullanılarak havuzun temiz görünmesi sağlanır.

Havuzun temizliğinin görsel olarak da belirgin olması önemlidir. Özellikle işletme havuzlarının suyunun masmavi ve pırıl pırıl olması gerekir. Görsel olarak da güzel bir havuz müşterilerinizin memnuniyetini sağlayacaktır. Memnun müşteriler ise her havuz işletmecisinin hedefidir.

Bakımlı ve  sağlıklı havuz ortamları oluşturmak işletme için hem imaj hem de gelir açısından önemlidir. İnsan sağlığını ön plana alan işletmeler vicdani görevlerini de yerine getirmiş olurlar. Adana havuz kimyasalları ile havuz suyunuzun ihtiyacı olan tüm malzemeleri satın alabilirsiniz.



IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.