Antalya Yüzme Havuzları

30-10-2020 17:52
Antalya Yüzme Havuzları

Antalya Yüzme Havuzları

Ülkemizin önemli şehirlerinden olan Antalya, halkının spora verdiği değerle adından her zaman söz ettiriyor. Özellikle Antalya’da halk yüzme sporuna çok önem veriyor. Bu nedenle de, Antalya yüzme havuzları bakımından oldukça zengin bir ilimiz olduğunu söyleyebiliriz. Tam olimpik, yarı olimpik, açık ve kapalı yüzme havuz alternatifleriyle Antalya bu spor dalına verdiği önemi tam anlamıyla gösteriyor. Bizde yüzmenin önemli bir spor olduğundan yola çıkarak sizler için,Antalya yüzme havuzları kapsamında yazımızda bilgiler derledik…

Antalya Tenis Gençlik Ve Spor Kulübü (ATİK Havuz)

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde 1984’te Antalya Tenis Gençlik ve Spor Kulübü, faaliyetlerine başlamıştır. Tesis; tenis başta olmak üzere birçok sportif faaliyetlerde Antalya halkına hizmet vermek amacıyla kurulmuştur. ATİK havuz; 5 şerit, 2.40 cm derinlik, 12.5 m en ve 25 m boy şeklinde dizayn edilmiştir. Ayrıca 50 cm derinliğe sahip bir çocuk havuzu da tesisin bulunuyor. ATİK havuz, saat 13.30’da hafta içi her gün üyelerine hizmet veriyor. Hafta sonlarıysa; saat 09.00’dan sonra hizmet vermeye başlıyor. ATİK havuz, akşamları 21.00’e kadar yüzme severlere hizmet veriyor. Yüzme havuzu Antalya denildiğinde, akla gelen önemli tesisler içerisinde yer alıyor. Aynı zamanda tesis, öğlen 13.00’ten itibaren cankurtaranla birlikte hizmetlerine devam ediyor.

Antalyaspor Yüzme&Su Topu

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde, yüzme severlere hizmet veren bir kulüptür… Antalyaspor Kulübü Derneği’yle bağlantılı olan bu kurum; su topu ve yüzme alanlarında hizmetler sunuyor. Kulüp, Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde 1973 yılında havuz açarak, ülkemiz adına bu alanda şampiyonluklar ve rekorlar elde etmiştir. Dernek tamamıyla çocukların yüzme sporuna kazandırılması adına faaliyetler yürütüyor.

Fi Fikir Olimpik Yüzme Havuzu Ve Sosyal Tesisleri

Antalya’nın Kepez ilçesinde, Fi Fikir Olimpik Yüz Havuzu Ve Sosyal Tesisleri yüzme severlere hizmet veriyor. Antalya olimpik yüzme havuzları kapsamında ki bu tesis, kış aylarında ısıtmalı şekilde hizmetler sunuyor. Aynı zamanda kapalı havuz özelliği de tesis taşıyor. Fi Fikir Olimpik Yüzme Havuzu Ve Sosyal Tesisleri, Antalya halkının kış ve yaz dönemlerinde de kesintisiz şekilde havuza girmesini sağlıyor.

Haftanın her günü hizmet veren kurum, hafta içi 10.00-16.00; hafta sonuysa 10.00-23.00 saatlerinde açıktır… Ayrıca tesis kentte ki tek açık olimpik yüzme havuzu özelliğine sahip… Antalya’nın yaz aylarında ki bunaltıcı sıcaklarından kaçmak isteyenler soluğu bu tesiste alıyorlar. Tesiste aynı zamanda uzman eğitmenler tarafından, yüzme dersleri de veriliyor. Fi Fikir Olimpik Yüzme havuzu Antalya halkına, hem kurslar için hem de günlük kullanımlar adına hizmet veriyor.

Adnan Menderes Tam Olimpik Yüzme Havuzu

Antalya olimpik yüzme havuzları içerisinde Kepez’de ki bu havuz, ilçe belediyesi nezdinde faaliyetlerini sürdürüyor. Tesis; ısınma ve tam olimpik havuzlarıyla yüzme severlere hizmet veriyor… Yöre halkı tarafından önem arz eden bu tesisin havuzunun özelliklerinden kısaca sizlere bahsedeceğiz…

Adnan Menderes Tam Olimpik Yüzme Havuzu, 2013 yılında yapılmıştır. 2013 yılından beri Antalyalıların hizmet almasını sağlayan bir tesis olarak karşımıza çıkıyor. 10 tane kulvardan oluşan bu tesis havuz uzunluğuysa 50 m; eni 25 m; derinliği 3.10 m ölçülerinde dizayn edilmiştir. Havuzun tribün koltuk sayısıysa, 1500 olmakla birlikte aydınlatmaya da aynı zamanda sahip bir havuzdur…

Tesisin ısınma havuzu özellikleriyse şu şekildedir: Eni 10m; uzunluğu 25 m ve derinliği de 1.80 m şeklindedir. Ayrıyeten tam olimpik yüzme havuzunda ki gibi, aydınlatması da vardır.

·Tesisin havuzu; 6-12 yaş grubuna, 2 gün 1 saat şeklinde hizmet veriyor.

·12 kesintisiz şekilde tesis, yüzme severlere hizmet veriyor.

·Yetişkinlerse, 1 ayda 12 seanslık hizmet alıyorlar.

·Tesis seansları günlük 1’er saat şeklindedir…

·Bone(zorunlu), asma kilit, mayo(zorunlu), havlu, gözlük ve terlik gibi havuz malzemeleri mutlaka getirilmelidir. Kısacası tesiste yüzebilmeniz için havuz ekipmanları bakımından hiçbir eksiğiniz bulunmaması gerekiyor.

·Aynı zamanda tesisimiz, engelliler için yüzme havuzu Antalya kapsamında da hizmetler veriyor. Kendi kendilerine hareket edemeyen engelli üyelere, seans bitimi boyunca yüzmeyi bilen refakatçi eşlik etmesi gerekiyor.

Refakatçiler üyenin hem cinsi olması gerekiyor. Tesis tarafından, refakatçiye engelli üyenin sorumluluğunu aldığını belirten belge imzalatılıyor.

Aynı zamanda tesise üye olan herkese ilk idrar tahlilleri yapılıyor. Kişinin üyeliği devam ettiği sürece de, her altı ayda kontroller yapılıyor. Böylelikle idrar yolu enfeksiyonu ya da Hepatit tarzı hastalıklarında suya geçmesi önleniyor. Ayrıca tesis havuzu görevliler tarafından 7/24 sirkülasyon işlemine tabi tutuluyor. Havuzun sıcaklığı yaz ve kış dönemlerinde hep aynı oluyor, kesinlikle değişmiyor.

Muratpaşa Yüzme Havuzu

Adından anlaşılacağı üzere bu tesis, Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde faaliyet gösteriyor. Yüzme havuzu; 7’den 70’e her yaş grubuna hizmet veriyor. Yüzmeyi sevenler için tahsis edilen bu tesis, Antalyalılar tarafından büyük ilgi görüyor. Antalya olimpik yüzme havuzları kapsamında hizmetlerini sürdüren tesisten, Pazar dışında her gün 07. 00 ile 20.00 zaman diliminde yararlana biliniyor. Pazar günü havuzun genel bakımı olduğundan tesis kapalı oluyor. Muratpaşa Belediyesi’nin, "Yüzme Bilmeyen Kalmasın” kapsamında tesis hizmetlerini veriyor. Muratpaşa yüzme havuzundan yararlanabilmeniz için, Süleyman Erol Olimpik Yüzme Havuzuna, kimliğinizin fotokopisiyle başvurmalısınız.

Antalya Otellerinin Yüzme Havuzları

Best Western Plus Khan Otel

Antalya, Muratpaşa ilçesinin Elmalı Mah. Best Western Plus Khan Otel hizmet veriyor. Otelin havuzu, 4.katta ki terasta yer alıyor. Antalya yarı olimpik yüzme havuzlarıdenildiğinde, akla gelen ilk tesislerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Şehrin kalabalığından bunaldığınızda, Best Western Plus Khan Otele gelerek; güneşin tadını çıkararak yoruluncaya kadar yüzebilirsiniz. Havuz ölçüsü, 136 metre karedir ve sezon boyunca da aralıksız hizmetlerini sürdürüyor. Antalya’da ikamet edip, tatile çıkamayanlar için güzel olanaktır… Aylık havuza abone olup, günübirlik havuzda bol bol yüzebilirsiniz.

Sea Planet Resort&SPA

Antalya’nın Manavgat ilçesinde hizmet veren bir oteldir… Eğer Antalya açık yüzme havuzu olan bir tesis arayışı içerisindeyseniz, Sea Planet Resort&SPA’yı da mutlaka araştırmanızı tavsiye ediyoruz. Sea Planet Resort&SPA, konuklarının havuzun keyfini gönül rahatlığıyla çıkarmaları için; bakım ve hijyen konularına çok önem veriyor. Sea Plenet Resort&SPA havuzları, özel detaylı şekilde tasarlanmışlardır. 6çeşit kaydıraktan oluştuğu için Aqua Park Antalya keyfini de, Sea Planet Resort&SPA’da yaşayabilirsiniz. Tesisin çocuklara özel kulübü ve havuzu da aynı zamanda var. Burada çocuğunuz güvenle, havuzda yüzmenin keyfini yaşayabilir. Ayrıca kış aylarında havuzda yüzmek isteyenler içinde, havuz ısıtılıyor.

Dolusu Park

Antalya’nın Kemer ilçesinde faaliyetlerini Dolusu Park sürdürüyor. Dolusu aqua parkında ki su kaydırakları, ülkemizde tek olma özelliğine sahiptir… Dolusu park, tasarımıyla ülkemizde ilk olma özelliğini taşıyor. Adrenalinin yüksek tutulduğu su kaydıraklarıyla tesis dikkat çekiyor. Parkın çocuk havuzundan tutunda su kaydıraklarına kadar muhteşem tasarımları müşterilerden tam not alıyor. Aynı zamanda tesis, çocuklara özel aqua parklarıyla da çok dikkat çekiyor.

Antalya Aqualand Dolphinland Aquapark Yüzme Havuzu

Aqua park AntalyaAqualand Dolphin, su parkı alanlarıyla ilgili müşterilerine Murat paşa ilçesinde hizmetler veriyor. Tesis hem aqua park hem de yüzme kursları hizmetleri veriyor.

The Corner Park Hotel

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde, Arapsuyu Mahallesinde The Corner Park Hotel yer alıyor. Akdeniz’in muhteşem manzarasına karşı havuzda yüzerek tadını çıkarabilirsiniz. Havuzun bakımı görevliler tarafından daima aksatılmadan yapılıyor.

 

Başka şehirlerdeki Yüzme Havuzları konumlarını ve özelliklerini öğrenmek için bunlara bakabilirsiniz.

Bursa Yüzme Havuzları

 

İzmir Yüzme Havuzları


İstanbul Yüzme Havuzları

 

 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.