Aydın Havuz Kimyasalları

02-02-2023 12:10
Aydın Havuz Kimyasalları

Aydın havuz kimyasalları sayesinde havuz temizlik ve bakımınızı vakit kaybetmeden ve kolaylıkla yapabilirsiniz. Hemen her şehirde en az bir işletme havuzu faaliyet göstermekte, kişisel havuz sayısı da gün geçtikçe artmaktadır. 

Havuz sayısındaki bu artış Havuz bakımları için gerekli malzeme üreticilerinin de artışına sebep olmuştur. Havuz temizliğinde en ideal yöntem havuz suyu değiştirmek olsa da, maliyeti yüzünden tercih edilmemektedir. Tonlarca suyun yenilenmesinin maliyeti yüksek olduğundan havuz suyunun bakımı dolu iken yapılmaktadır. Bu amaçla üretilen kimyasallar piyasada satılmaktadır. Temiz ve sağlıklı bir havuza ulaşmak için üretilen bu kimyasallar kısa sürede etkili olması sebebiyle de tercih edilmektedir. Sinada Pool Havuz Kimyasalları , Dream Pool Havuz Kimyasalları ve Havuz kimyasalları ana kategorisinden havuz ilaçlarını inceleyebilirsiniz.

Havuz Kimyasalları Nelerdir?

Havuz kimyasalı olarak kullanılan birden fazla ürün bulunmaktadır. Bu ürünler kullanım talimatlarına göre uygulandığında havuz sağlıklı ve temiz bir ortam haline gelir. Sağlıklı havuz suyu için kullanılması gereken kimyasallar şunlardır:

·Klor

·PH Düşürücü

·Ayak Dezenfektanı

·Çöktürücü

·Yosun Önleyici

·Parlatıcı

Bu ürünlerin doğru kullanımı için üzerinde bulunan etiketleri okuyarak bilgi alabilirsiniz. Etiket üzerinde dozajlama ve kullanım sıklığı ile ilgili en net bilgileri görebilirsiniz. Ürünlerin gereğinden az kullanılması sağlıksız havuz ortamına, fazla kullanılması ise havuzu kullananlarda ortaya çıkacak sağlık problemlerine sebep olabilir.

Klor

Klor havuz bakımının demirbaş ürünüdür. Klor olmayan bir ortamda sağlıklı havuzdan bahsetmek mümkün olmaz. Her ne kadar keskin klor kokusu ilk etapta rahatsız edici olsa da havuz bakımında düzenli kullanımı şarttır.

Havuzda yapılan klor uygulaması sayesinde mantar, bakteri ve mikroplar bertaraf edilir. Klor kullanım miktarı ve sıklığı için havuz suyu ölçümü yapılarak karar verilmelidir.

PH Düşürücü

Havuz için gerekli kimyasallardan biri diğeri de Aydın havuz kimyasalları arasında bulunan PH düşürücüdür. Havuz pH seviyesi 7,2-7,6 aralığında olması gerekmektedir. Yani havuz PH oranı bazik aralıkta olmalıdır. Bu aralık dışına çıkıldığında gerekli aksiyon alınarak seviye normal aralığa getirilmelidir. Havuz suyu pH ölçümü sonrasında kullanım miktarı belirlenebilir.

Ayak Dezenfektanı

Bir havuzun sağlıklı olarak kullanılabilmesi için kullanıcıların da hijyen kurallarına uyması gerekir. Bu kurallar; havuza girmeden önce duş alınması ve ayak dezenfektesi yapılmasıdır. Ayak dezenfektan havuzları havuz işletme sahipleri tarafından sağlanır ve kontrolleri de yine havuz işletmecileri tarafından yapılır. Satışta olan ayak dezenfektan ürünleri kolay bir şekilde ayak dezenfektan havuzları oluşturulmasında etkilidir. Bu ürünler ile gereken şartlar yerine getirilmiş olur.

Çöktürücü

Yüzme havuzunda genellikle bulanıklık olarak şahit olduğumuz bir süzülmemiş küçük cisimler birikebilir. Bu partiküller havuzun filtresi ile dışarı atılamayacak kadar küçüktür. Havuz suyu çöktürücü kimyasal bu partiküllerin topaklanarak çökmesini sağlar. Topak olan partiküller ters süpürme metodu ile havuzdan tahliye edilir. Aydın havuz kimyasalları arasında satışı yapılan bu ürün ile havuzda gözle görülmeyen kirler de bertaraf edilir.

Yosun Önleyici

Aydın havuz kimyasalları arasında satışı yapılan ürünlerden bir diğeri de yosun önleyici ilaçtır.. Bu ürün havuz ya da ıslak alanlarda yosun oluşumunu engellemektedir. Bu ürün ile havuzda oluşan yosunu yok etmek mümkün değildir. Havuz dolu ya da boş iken kullanılarak havuz suyunda yosun oluşmasını engellemektedir.

Parlatıcılar

Havuzun temiz ve parlak görünmesini sağlayan kimyasallar ise havuz suyu parlatıcılardır. Temiz görünen bir havuz özellikle işletme sahipleri için çok önemlidir. Berrak ve parlak görünen bir havuz hem göze hem de sağlıklı olduğu için zihne hitap eder. Güzel görünen havuz müşteriler tarafından daha çok tercih edilir. Doğal olarak bu havuz işletmesi karlılığı da yüksek olacaktır. İşletilen havuz kısa ve uzun vadede kazanmaya devam edecektir.

Sağlıklı havuz ortamları düzenli havuz bakımı ile oluşturulabilir.  Aydın havuz kimyasalları ile havuz suyu için gerekli olan tüm bakım malzemelerini temin edebilirsiniz.



IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.