Granül Toz Klor 56 Nedir? Nasıl Kullanılır?

30-04-2022 18:26
Granül Toz Klor 56 Nedir? Nasıl Kullanılır?

Havuz suyunda bulunan mikroorganizmaların oluşturduğu tehlikeleri ve kirliliği gidermek amacıyla kullanılan %56 granül toz kloroldukça başarılı sonuçlar vermektedir. Suda bulunan virüs, bakteri, yosun ve mantar gibi muhtelif canlıların bertaraf edilerek suyun istenilen duruma getirilmesi konusunda oldukça başarılıdır. Kullanıldıktan sonra kısa bir süre içerisinde istenilen temizliği sağlayarak suyun temiz ve berrak olmasını sağlar. İçeriğinde yer alan stabilizatör sayesinde güneş ışınları gibi zararlı ışınlara karşı aktivite kaybını önleyerek sağlıklı bir kullanım imkanı sunar.

Yüzme havuzlarında tasarım ve imalatın yanı sıra suyun temizliği de oldukça önemlidir. Özellikle sağlık açısından suyun bakteri, virüs ve yosun gibi zararlılardan arındırılması büyük önem arz eder. Bu nedenle belirli sıklıklarda % 56 granül toz klor gibi çeşitli havuz kimyasalları kullanılmaktadır. Oldukça başarılı sonuçlar vermesi, kolay uygulanabilmesi, ekonomik olması gibi sebeplerden ötürü havuz suyu temizliği amacıyla en çok tercih edilen havuz kimyasallarından birisi olmaktadır.

%56 granül toz klor açık yüzme havuzlarının yanı sıra jakuziler için de kullanıma uygundur. Aynı zamanda Buralarda oluşması muhtemelen bakterilerin etkisiz hale getirilmesi için oldukça yararlıdır. Suya eklendiğinde kısa sürede suda çözülerek bakteri gibi canlıların ölmesini sağlar. Böylece sağlıklı bir şekilde kullanım imkanı sunar.

 

56'lık Granül Klor Nasıl Kullanılır?

Başta havuzlar olmak üzere, su depoları, jakuziler gibi ortamlarda 56’lık granül klor kullanılarak suyun bakteri, virüs, yosun gibi zararlılardan arındırılması sağlanır. Kullanılmaması halinde zararlı bakteriler nedeniyle enfeksiyon gibi hastalıklara neden olabilir. Aynı zamanda suyun kirli olmasına engel olunamaz. Bu nedenle uygun miktarda ve uygulama şeklinde kullanılarak suyun temiz, berrak ve sağlık açısından ideal seviyelerde olması sağlanır.

Havuz sularının sağlıklı ve temiz olması için ilk etapta havuz filtrasyon sistemi kullanılır. Buradaki filtrelere takılmayacak kadar küçük olan bakteri ve virüs gibi mikro canlılar suda tutunarak filtrelerden geçmektedir. Bu durumda suyun sağlıklı ve temiz olması sağlanamayacağı için birçok tehlikeye açık hale gelmektedir. 56’lık toz klor gibi havuz kimyasalları kullanılarak filtreye takılmadan suda serbestçe dolaşan bu canlıların etkisiz hale gelmesi sağlanmış olur. Böylece havuz suyu hem sağlıklı bir hale gelir hem de temiz ve berrak bir görünüme kavuşur.

 

%56 Granül Havuz Kloru Ne Demek?

Bir tür havuz temizleme kimyasalı olan %56 toz havuz kloru ne demek biraz da ondan bahsedelim. %56 demek içeriğinde bulunan bileşenlerden %56’lık kısmı aktif klordan oluşuyor demektir. Birden fazla toz granül klor çeşidi bulunur ve içeriğindeki klor miktarına göre isimlendirilirler. Özellikle yosun ve alglerle mücadelede etkin rol oynar. Sağlamış olduğu başarılı çözümler nedeniyle en çok tercih edilen toz klor türlerinin başında gelir.

%56 granül klor uygulaması son derece kolay bir havuz temizleme kimyasalıdır. Havuz pompa sistemine dahil edilerek uygulanabilmektedir. Suda hızlıca çözülerek pompa sisteminin de desteğiyle hızla havuza yayılabilir. Yayıldığı andan itibaren kısa süre içerisinde etkisini göstererek havuzdaki yosun gibi mikroorganizmalarla mücadeleye başlayarak onları etkisiz hale getirir.

%56 Granül Toz Klor Kullanım Şekli Nasıldır?

%56 granül klor kullanım şeklioldukça kolaydır. Başlangıç olarak her bir 100 m3 havuz suyu için 500 gram olarak 3 gün boyunca uygulanır. Daha sonra rutin bakımlar için her bir 100 m3 havuz suyu için günlük 200 gram olacak kadar kullanılır. Eğer havuz ortak kullanıma açık bir havuzsa bu miktar günlük olarak 250 m3 – 300 m3 aralığında olmalıdır.

Yukarıda bahsi geçen %56 toz granül klor kullanım miktarı havuzun kullanım sıklığı ve dış etkenlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Normal koşullarda yukarıdaki bahsedildiği şekliyle kullanılması yeterli olacaktır. Gerekli ölçümler ve gözlemler neticesinde ihtiyaç olması halinde daha sık ve daha fazla miktarda kullanılabilir.

Toz Klor 56’lık Kullanım Avantajları Nelerdir?

Havuz suyunu dezenfekte etmekte kullanılan toz klor 56’lık kullanım avantajları ile ilgili aşağıdaki öne çıkan özelliklerinden bahsedebiliriz:

*Malzeme granül olduğundan dolayı kullanımı oldukça kolaydır.

*Taşıması ve muhafazası kolaydır.

*Stabilizatörlü olmasından dolayı havuz suyunda kalma süresi daha uzundur.

*Karıştırma tankında çözülerek pompa yardımıyla suya karıştırılması sağlanabilir.

*Ph değeri 6 ila 8 arasında olduğu için havuz suyunun Ph dengesini yükseltmeye etkisi yoktur.

*Ph değerini yükseltmediği için ekstra Ph düşürücü kullanımı gerektirmez.

*Stabilizatörsüz havuz kimyasallarına nazaran daha ekonomiktir.

*Açık yüzme havuzlarının dezentekte edilmesini sağlar.

*Yosunlaşmayı önleyerek havuzun güvenli ve temiz kalmasını sağlar.

%56 granül klor kullanım avantajları havuz kullanılmadığı zamanlarda uygulandığında maksimum verim sağlamaktadır. Bu nedenle havuz boş iken uygulanması tavsiye olunur. Havuzun kullanım yoğunluğu ve iklim şartlarına göre kullanım miktarı ve sıklığı değişiklik gösterecektir. Bu nedenle gerekli ölçümler yapılarak kontrollü bir şekilde uygulanması önerilir.

 

%56 Granül Toz Klor Fiyatları Nasıldır?

Havuz suyunu temizlemek için kullanılan kimyasallar arasında %56 granül klor fiyatları uygun olduğu için daha çok tercih edilmektedir. Özellikle yosunlarla mücadelede son derece etkili sonuçlar vermektedir. Web sitemizde yer alan %56 toz granül klor fiyatları piyasa fiyatlarına nazaran daha uygun olup gönül rahatlığıyla alarak kullanabilirsiniz. Tamamı ilgili izinler ve onaylara sahip olup rahatlıkla kullanılabilen ürünlerden oluşmaktadır. Dilediğinizi hızlıca alarak gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Dreampool 56'lık Granül Toz Klor satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.