Granul Toz Klor 90 Nedir? Nasıl Kullanılır?

30-04-2022 18:16
Granul Toz Klor 90 Nedir? Nasıl Kullanılır?

%90 Granül Toz Klor Nedir?

Havuz suyunun temiz ve sağlıklı olması için %90 granül toz klor başta olmak üzere çeşitli havuz kimyasalları kullanılmaktadır. Söz konusu ve öncelik daima insan sağlığı olduğundan havuz suyuna oldukça dikkat edilmelidir. Özellikle çoklu kullanıma açık olan havuzlarda oluşabilecek mikroplar ve yosunlarla ciddi anlamda mücadele ederek onları yok etmek önemlidir. Havuz suyunun sağlıklı olmasının yanı sıra berrak ve hoş bir görünümde olması da en az onun kadar önemlidir. Hem sağlık hem de temizlik açısından uygun bir havuz suyu için %90 granül toz klor seçimi ideal bir tercih olacaktır.

Havuz suyunun dezenfeksiyonunda tablet ve toz şeklinde %90 toz granül klor haricinde birçok farklı klor kullanılmaktadır. Hepsinin temel amacı havuz suyundaki zararlı organizmaları ve dış etkenlere bağlı olarak gelişen kirliliği temizlemektir. Bilhassa su içerisindeki yosunlar ve diğer mikroorganizmalar yok edilmezse kısa sürede kötü koku ve tat oluşumuna neden olacaktır. Aynı zamanda havuz suyunun kısa sürede kirlenmesine yol açarak bulanıklaşmasına neden olacaktır. Bu nedenle klor kullanılarak düzenli aralıklarda ve gerektiğinde temizlenmesi önemlidir.

Havuz dezenfeksiyonunda %90 toz granül klor tercih edildiğinde kısa sürede etkisini göstererek başta yosunlar olmak üzere tüm zararlılar anında yok edilir. Yeniden mantar ve yosun oluşumunun önüne geçilerek daha uzun süre sağlıklı ve temiz bir havuz suyu kullanımına olanak tanır. Üstelik havuz pH değerine pek fazla etkisi olmadığından kullanıldıktan sonra pH dengeleyici kimyasala ihtiyaç duyulmamaktadır.

 

%90 Granül Toz Klor Özellikleri Nelerdir?

Havuz temizliğinde kullanılan %90 toz granül klor özellikleri bakımından diğer kimyasallara nazaran birtakım ayrıcalıklara sahiptir. Bunları genel hatlarıyla şöyle sıralayabiliriz:

*Havuz suyunun kirlenmesine sebep olan mikro canlıları yok eder,

*Mikrop, virüs, yosun gibi zararlıların oluşmasını engeller,

*Suda yavaş çözünerek hızlı etki gösterir,

*%90 oranında aktif klor içerir,

*Stabilizatör ihtivası sayesinde zararlı güneş ışınları ve ultraviyole ışınları nedeniyle aktivite kaybı yaşanmaz,

*Havuz sitemlerinde tıkanma yapmaz,

*Su yüzeyinde kireç oluşumuna neden olmaz,

*Havuz diplerinde ve duvarlarında oluşan yosunlara karşı etkilidir,

*Suda hızlı eridiği için klor şoklamasına uygundur.

Görüldüğü üzere havuz suyunun daha sağlıklı ve temiz olabilmesi için %90 toz granül klor özellikleri bakımından gayet ideal bir tercih olmaktadır. Web sitemizde yer alan ürünler arasından ihtiyacınıza uygun olanı seçerek gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

%90 toz granül klor içerisinde yer alan kalsiyum sayesinde cilt tahrişini en aza indirger. Ama yine de doğrudan ciltle temasından kaçınılmalıdır. Aynı zamanda havuz zemininin ve duvarlarının derz aralarının aşınmasına yol açmaz. Yosun, virüs, bakteri ve mikrop gibi canlıları yok ederken herhangi bir kokuya yol açmaz. Bunların tekrardan oluşmasını engelleyecek etkiye sahip olduğu için uzun ömürlü fayda sağlar. Kullanılmadan önce havuzun boş ve suyun pH değerinin de 7,2 ila 7,6 aralığında olmasına dikkat edilmesi önerilir. %90 toz granül klor bu şekilde kullanıldığında maksimum verim sağlanmış olur.

 

%90'lık Klor Nasıl Kullanılır?

%90 granül toz klor ile ilgili genel bilgilerden ve özelliklerinden bahsettikten sonra şimdi de %90’lık klor nasıl kullanılır biraz da ondan bahsedelim. Kullanıma başlamadan evvel gerekli sağlık ve güvenlik önlemlerinin alınması elzemdir. Bu nedenle eldiven, maske ve uygun bir kıyafet ile kuşandıktan sonra kullanmaya başlanmalıdır. Kimyasal bir ürün olduğu için ciltle hiçbir şekilde temas ettirilmemeli, solunmamalı ve koklanmamalıdır.

%90 toz granül klor kullanımı için başlangıç ve rutin kullanımlar farklı olmaktadır. Başlangıçta her bir 100 m3 havuz suyu için 0.35 kg kadar kullanılması tavsiye olunmaktadır. Haftalık rutin kullanımda ise havuz suyunun pH dengesine göre ortalama 0.3 – 0.4 kg arası kullanılması yeterli olmaktadır. Klor seviyesi ölçümlerinin ardından gerekirse azar azar ilave edilerek ideal seviyeye gelmesini sağlamak gerekebilir. Evlerdeki ve kapalı mekânlardaki yüzme havuzları için de aynı şekilde kullanılabilir.

%90 toz klor granüllü kullanımı öncesinde gerekli kılık kıyafet temin edildikten sonra kullanıma başlamadan evvel yeteri kadar büyüklükteki bir plastik kabın içerisinde eritilmesi tavsiye olunur. Eridikten sonra havuz suyu giriş noktasından veya belirli noktalardan havuza dâhil edilmesi iyi olur. Böylece havuz suyuna daha hızlı karışarak istenilen sonuç daha hızlı alınabilmektedir. En ideal kullanım vakti akşam saatlerinde havuzun kullanılmadığı zamanlarda uygulanmasıdır. Ayrıca havuzun yoğun kullanımı, yağış, güneş gibi dış etkenler ve pH değerine göre kullanım sıklığı artırılabilir. İçeriğinde stabilizatör bulunduğu için ayda 2 kez siyanürik asit ölçümü yapılarak kontrol edilmesi önemlidir.

 

%90 Granül Toz Klor Fiyatı Nedir?

Havuz suyunun dezenfekte edilmesi niyetiyle kullanılan %90 toz granül klor fiyatı web sitemizde her bütçeye ve ihtiyaca uygun fiyat aralıkların yer almaktadır. Ürünlerimiz stabilizatör içerdiği için son derece başarılı sonuçlar vermektedir. Özellikle açık yüzme havuzlarında arınık işleminde oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. Aynı zamanda kullanımı kolay ve ekonomik olduğu için ürünlerimiz sıkça tercih edilmektedir.

90’lık toz granül klor fiyatı ve sağlamış olduğu faydaları bakımından en çok tercih edilen klor çeşitlerinden birisi olmaktadır. Özellikle yosun ve bakterilerle mücadelede kısa sürede etkili sonuçlar vermektedir. Onları yok etmekle kalmaz aynı zamanda yeniden oluşmasını da engelleyerek uzun süreli temizlik sağlar.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.