Havuz Aksesuarları Nelerdir

06-02-2021 10:49
Havuz Aksesuarları Nelerdir

Havuz Aksesuarları

Havuz aksesuarları, havuzun yapım sürecinden faaliyet sürecine kadar kullanılan ve gerekli olan tüm malzemeleri kapsamaktadır. Bu alanda satılan birçok çeşit ürün ile karşılaşabilirsiniz.

Havuzlar, özellikle yaz aylarında tercih edilen spor ev eğlence mekânlarının başında gelir. Bu kapsamda söz konusu mekânlar, insan sirkülasyonu ve popülasyonunun yoğun olduğu yerlerdir. Bu nedenle havuz malzemelerinin hassasiyetle seçilip havuzun ihtiyaçlarını karşılar nitelikte havuza monte edilmesi gerekir.   

Havuz için seçilen ve temin edilen aksesuarlar, sonradan sorun çıkarmaması için hassasiyetle havuza yerleştirilmelidir. Havuz aksesuarlarının amacına uygun şekilde kullanılmaması ya da yanlış malzemeler seçilmesi durumunda bir kısım sağlıksız koşulların oluşması da muhtemeldir. 

Havuz Aksesuarları Hangi Malzemelerdir?

Havuz aksesuarlarının her biri havuz için önemli parçalardır. Havuz için mutlaka gerekli olan malzemelerin eksik olması durumunda havuz, arzu edildiği gibi işletilemez. 

Oldukça geniş bir satış yelpazesinde satışa sunulan havuz malzemeleri arasında sayılacak ürünlerin başında havuzun filtre sistemi gelir. Söz konusu malzeme, havuz suyunun süzülerek içindeki yabancı cisimlerin ayırt edilmesi sürecidir.

Havuz filtresi, her havuzun ihtiyaç duyacağı, olmazsa olmaz malzemeler arasındadır. Havuz suyunun süzülmesi sonucunda su, her zaman temiz bir şekilde, insan sağlığını etkilemeyecek şekilde faal halde varlığını sürdürür.

Havuz filtresi, havuzun temel malzemeleri arasında sayılsa da malzemeler sadece havuz filtresi ile sınırlı değildir. Bu kapsamda havuz vanası, pompası, aydınlatma ekipmanları, temizlik malzemeleri gibi ekipmanlar da sayılabilir. Her havuzda bulunması gereken temel havuz aksesuarlarını şu şekilde sayabiliriz.

·        Elektrik ve aydınlatma ekipmanları

·        Filtre ve devir daim sistemi

·        Temizlik ve bakım ekipmanları

·        Havuz ölçüm kitleri

·        Otomasyon ve dozlama ekipmanları

·        Havuzun berraklığı ve saflığına yönelik malzemeler

·        Suyun ısıtılmasına yönelik malzemeler

Havuz Aksesuarları Fiyatları

Havuz aksesuarları fiyatları, ürünlerin kalitesine göre farklı aralıktadır. Havuzun inşa safhasından faal halde bulunduğu zaman dilimine kadar her zaman havuz malzemelerini seçerken gerekli kalite fiyat kıyaslamasını yapmanız gerekir. Yaptığınız fiyat analizi sonunda ihtiyacınızı karşılayan aksesuarları temin edebilirsiniz.   

Havuz ekipmanları, havuzun faal halde bulunduğu zaman dilimi içinde havuzda mutlaka bulunması gereken malzemelerdir. Bahse konu malzemelerin herhangi birinin eksikliği durumunda havuzda bir şeyler eksik kalacaktır. Oluşan eksiklik de ilerleyen süreçte bir kısım sağlıksız şartların oluşması söz konusu olabilir.

Havuz ekipmanlarının temin edilmesi sırasında hangi malzemenin ne işe yaradığının da bilinmesinde fayda vardır. Aşağıdaki başlığımızda bahse konu malzemelerin ne işe yaradığını öğrenebilirsiniz.

Havuz Aksesuarlarının Görevi

Havuz malzemelerinin her birinin havuzdaki görevi farklıdır. Havuzun tam anlamıyla sağlıklı koşullarda faaliyet göstermesi için tüm malzemelere eksiksiz bir şekilde sahip olmakta fayda vardır. Genel olarak havuzlarda kullanılan havuz ekipmanlarının görevlerini aşağıda bulabilirsiniz.

Elektrik ve Aydınlatma Ekipmanları

Havuz ekipmanlarının sağlıklı şekilde çalışması için elektriğe ihtiyaç vardır. Özellikle pompa ve filtre sistemleri, elektrik bağlantısı olmadan çalışmaz. Bu da havuzda sağlıksız koşulların oluşmasına neden olacaktır.

Havuzda elektrikle çalışan ekipmanlardan biri de aydınlatma malzemeleridir. Bu malzemeler ile havuz çok daha güzel bir şekilde görünebilir. Havuzun gösterişli olmasını istiyorsanız aydınlatma sistemlerini eksiksiz olarak temin etmeniz gerekir.

Filtre ve Devir Daim Sistemi

Havuz suyunun temiz kalmasının en önemli nedeni havuzda etkili bir filtre sisteminin bulunmasıdır. Havuz suyunun dört dörtlük şekilde içindeki yabancı cisimlerden arındırılması için etkili bir filtre sistemine ihtiyaç vardır.

Havuzda süzülen suyun tekrar havuza gönderilmesi için kurulan sistem havuz pompasıdır. Temin edilecek kaliteli bir havuz pompası ile etkili bir devir daim sistemi kurulabilir. Bu sayede havuzda sağlıksız koşulların oluşması büyük oranda engellenmiş olur.

Temizlik ve Bakım Ekipmanları

Havuzlar, insan sirkülasyonu yoğun olan mekânlar olduğu için temizlik ve bakım malzemelerine sık sık ihtiyaç duyulur. Klasik temizlik ekipmanları ile temizliği yapılan havuzda, havuz suyunun sağlıklı koşullara ulaştırılması için havuz kimyasallarının kullanılması gerekir.

Gerek klasik temizlik malzemeleri, gerekse de havuz kimyasallarının temin edilmesi ile havuz görsel olarak da sağlık koşulları anlamında da istenen standartlara ulaştırılır. Bu sayede havuz her zaman temiz ve sağlıklı kalabilir. Sinada Pool Havuz Kimyasalları , Dream Pool Havuz Kimyasalları ve Havuz kimyasalları ana kategorisine bakmak için tıklayınız.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.