Havuz Aydınlatma Fikirleri

20-02-2021 14:14
Havuz Aydınlatma Fikirleri

Havuz Aydınlatma Fikirleri

Havuz aydınlatmalarını etkin şekilde kullanarak havuzu görsel bir ortam haline getirebilirsiniz. Havuz bölgesinde doğru aydınlatma ekipmanları, doğru yerde kullanılarak görmeye doyamayacağınız bir ortam yaratabilirsiniz.

Havuz aydınlatmasının yapılmasında amaç işlevsel bir kullanım sağlamanın yanında havuzu güzelleştirmektir. Bu alanda atacağınız doğru adımlar ile havuzun görsel şemasında istediğiniz amaca ulaşabilirsiniz.

Havuz aydınlatma ekipmanlarının kullanılmasında en önemli amacın güvelik olduğunu unutmamak gerekir. Bu alanda gerekli tedbir alınarak havuz bölgesinde oluşacak kaza ihtimali en aza indirilebilir.

 

Havuz Çevresinde Aydınlatma Fikirleri

Havuz aydınlatma malzemelerinin nasıl göründüğü, söz konusu malzemelerin havuzda nereye yerleştirildiğine bağlıdır. Söz konusu malzemeleri güzel duracağını düşündüğünüz yerlere monte edebilirsiniz. Bahse konu malzemeleri havuz çevresine döşetirken havuz peyzaj malzemelerinden de istifade edebilirsiniz. Özellikle çim, kaya, çömlek gibi peyzaj malzemelerinin kullanılması faydalı olacaktır. Söz konusu havuz aydınlatma malzemelerin genel olarak hangi bölgelerde kullanıldığını aşağıda bulabilirsiniz.

·       Havuz küpeşte ve merdiven bölümleri

·       Havuzun yürüme bölümleri ve yollar

·       Havuzun duvar bölmeleri

·       Havuzun sınırları eğer dizayn edildiyse havuzun pergola kısımları

·       Peyzaj malzemelerinin üzerleri

·       Havuzda bulunan süsleme ya da heykel objelerin üzerleri

·       Havuzdaki oturma alanlarının üzeri

·       Bahçe yataklarının üzerleri

 

Havuz Aydınlatma Malzemelerinin Avantajları

Havuz aydınlatma ekipmanlarını kullanarak önemli avantajlardan istifade edebilirsiniz. Bu kapsamda aşağıdaki avantajları göz önünde bulundurabilirsiniz.

·       Havuz yolu, aydınlatılarak kazara havuza düşme ihtimali mümkün olduğu kadar azaltılır.

·       Özellikle zemin aydınlatmaları ile havuzun görsel olarak güzelleştirilmesi sağlanır.

·       Havuz bölgesindeki peyzaj malzemelerinin üzerine takılacak olan havuz aydınlatmamalzemeleri ile muhteşem bir duruş yaratılabilir.

Her mekânda olduğu gibi havuzlarda da belli detayların vurgulanması için havuz aydınlatmamalzemelerinin kullanılmasına ihtiyaç vardır. bu kapsamda efekt oluşturan aydınlatma malzemeleri ile çok daha güzel bir görünüm sağlanabilir. Bu kapsamda görsel bir güzellik ortaya koymanın yanında aynı zamanda romantik bir hava da yaratılabilir. Aydınlatma efekti sağlayan sistemler nispeten daha pahalı olsa da görünüş olarak daha hoş bir görünüm ortaya koyacaktır.

 

Havuz Bölgesinin Aydınlatılması

Havuz aydınlatma fikirleri ile havuz bölgesinin güzelleştirilmesi niyetindeyseniz öncelikle havuzun taban kısmını aydınlatmanız gerekir. Su dolu iken aydınlatma ekipmanları çok güzel bir görüntü oluşturacaktır. Bunun yanında havuzun çevre kısmının aydınlatılması da güvenlik anlamında çok önemlidir. Aydınlatma ekipmanları sayesinde havuz çevresinde kazara düşme tehlikesi ortadan kalkacaktır. Havuz çevre aydınlatması sayesinde havuz yüzeyine düşen sinek ya da böceklerin dikkatini de aydınlatma ekipmanlarına çekebilirsiniz.

Havuz aydınlatma ekipmanlarının döşenmesi için ayrıntılı bir elektrik sistemine de ihtiyaç yoktur. Genellikle trafo sistemi ile çalışan ekipmanların elektrik sarfiyatı da çok düşüktür. Havuz çevresini aşağıdaki aydınlatma fikirleri ile zenginleştirebilirsiniz.

·       Karanlık bölgelerde insanların görüş kabiliyetinin güçlendirilmesi

·       Farklı renk ve şekiller ile ortamın güçlendirilmesi

·       Havuzun zemin ya da duvar kısımlarında kullanılan objelerin aydınlatma malzemeleri ile güzelleştirilmesi

·       Havuzun berraklığının artırılması

·       Çevre aydınlatmasının tam anlamıyla yapılması

·       Çok renkli aydınlatmalar ile görsel bir şölen oluşturulması

 

Havuz Veranda Aydınlatması

Havuzun çevresi, aksiyonun fazla olduğu alanlardır. Zemindeki fayans ya da mermerin üzerine döşenecek yönlendirme ekipmanları harika bir görsel oluşturur. Bunun yanında söz konusu sistem sayesinde insanların havuza düşmesini de engellemiş olursunuz.

Havuzun zemin kısmı beton ise aydınlatma armatürlerinden de istifade edebilirsiniz. Armatürleri çeşitli obje ya da ağaçlara monte ederek de kullanabilirsiniz.

Havuz aydınlatma fikirleri arasında çatı bölgelerinin de aydınlatmasını sayabiliriz. Bu aydınlatma ile havuz bölgesinde ay ışığı görünümü elde edebilirsiniz. Hem işletme olarak sizin, hem de müşterilerin çok etkileneceği bir görsel oluşacaktır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.