Aylık Havuz Bakım Maliyeti Ne Kadardır?

22-12-2022 16:57
Aylık Havuz Bakım Maliyeti Ne Kadardır?



Tüm havuz sahipleri ve havuz işletmecileri kullanımı rahat, sağlıklı bir havuza sahip olmak için havuz bakımına azami dikkat göstermelidir. Kullanışlı bir havuz için havuz bakımının nasıl yapılacağını, hangi havuz bakım kimyasallarının kullanılacağını bilmek önemlidir. Sağlık Bakanlığı onaylı havuz kimyasalları kullanım amacına uygun ve ambalaj üzerinde belirtilen talimatlara göre düzenli olarak kullanılmalıdır. Doğru metodlarla yapılan havuz temizliği ile pek çok sorun henüz oluşmadan bertaraf edilmektedir.

Aylık Havuz Bakım Maliyeti Nasıl Hesaplanır?

Havuz temizliğinde kullanılan kimyasallar bu işi bilen bir görevli tarafından belirlenmeli ve doğru olarak depolanmalıdır. Havuz bakım maliyetinde başlıca etkenler havuz büyüklüğü, bulunduğu bölge, havuz kullanım sıklığı ve ortam koşullarıdır. Havuz kimyasalı ne kadar kullanılır sorusunun yanıtı havuz bakım ürünlerinin hangi miktarda ve sıklıkta kullanılması gerektiğini bildiğimizde oldukça kolaylaşacaktır. Böylece havuz bakım masrafı doğru olarak belirlenir ve planlama yapmak kolaylaşır. Doğru ve uygulanabilir bir planlama ile havuzunuz dört mevsim güvenle kullanılacaktır.

Havuz Kimyasalları Kullanım Miktarı Nasıl Olmalıdır?

Havuz temizlik kimyasalları seçiminde hem ekonomik hem de kaliteli bir seçim yaparak havuz bakım maliyetinizi en aza indirebilirsiniz. Ortalama koşullarda bir iklimde, ortalama sıklıkta  kullanılan 100 tonluk havuz için aylık tüketim miktarı yaklaşık olarak şöyledir;  

50 kg 90’lık Granül Toz Klor

20 Kg Yosun Önleyici

20 Kg Havuz Suyu Parlatıcı

10 Kg Çöktürücü
150 Kg Sıvı Klor

125 Kg Sıvı pH  Düşürücü
10 Kg Toz pH Düşürücü


Burada örnek olarak verdiğimiz miktarlar ortalama değerleri göstermektedir. Daha doğru kullanım miktarları için havuz kimyasalları satıcı firma ile irtibata geçerek daha detaylı bilgi almanız da mümkündür. Her havuz iklim, su sertliği, çevresel faktörler ve boyut olarak benzersizdir. Kullanım miktarlarını belirlemede en iyi yöntem öncelikle havuzun durumunu doğru olarak tespit edebilmektir.

Havuz Kloru Ne Kadar Kullanılmalı?

Havuza ne kadar klor atılacağını belirlemek için öncelikle Havuz Suyu Test cihazı ile analiz yapılması gerekir. Böylece havuza gereğinden çok ya da ihtiyacından az klor atılmasının önüne geçilmiş olunur.100 ton havuz için bir ayda ortalama olarak 50 kg 90’lık Granül Toz Klor tüketimi öngörülmektedir.

Yosun Önleyici Ne Kadar Kullanılmalı?

Havuz suyunda oluşacak yosunların engellenmesi için düzenli olarak yosun önleyici kullanmak icap etmektedir. Mevsim ve çevre faktörleri ile suyunuzun yapısı yosunlanmada en önemli faktörlerdir. 100 tonluk yüzme havuzu için bir ayda ortalama olarak 20 kg Yosun Önleyici kullanılmaktadır.

Havuz Parlatıcı Ne Kadar Kullanılmalı?

Havuz suyunun kristal gibi berrak olmasını sağlayan Havuz Suyu Parlatıcı da 100 ton havuzda bir ayda 20 kg kadar kullanılmaktadır. Bulanıklık gidermede başarılı bir havuz kimyasalıdır.

Havuz Çöktürücü Ne Kadar Kullanılmalı?

Havuz bulanıklığı giderilmesinde oldukça faydalı olan Çöktürücü’nün de 100 tonluk havuz için aylık kullanımı ortalama 10 kg.’dır. Havuz içindeki partikülleri dibe çökerterek havuz berraklaştırıcı etki gösterir.

Sıvı Klor Ne Kadar Kullanılmalı?

Daha çok kapalı ya da gölgede kalan açık havuzlarda kullanılan Sıvı Klor havuz kimyasalı da  100 ton havuz için 1 ayda yaklaşık 150 kg kullanılabilir. Sıvı klor kullanımı havuz dezenfeksiyonu açısından elzem bir üründür. Kullanım öncesi klor ölçümü yapılması daha doğru miktarlarda kullanım sağlayacaktır.

Sıvı pH Düşürücü Ne Kadar Kullanılmalı?

100 ton yüzme havuzu için kullanılan Sıvı pH miktarı da aylık olarak ortalama 125 Kg.’dır. Havuz pH ayarı yapılabilmesi için de yine öncesinde pH ölçümü tavsiye edilmektedir.

Toz pH Düşürücü Ne Kadar Kullanılmalı?

10 Kg Toz pH Düşürücü bir ay boyunca 100 tonluk yüzme havuzu bakımı için gerekli ihtiyacı karşılayacaktır. Doğru kullanım için kimyasal eklenmeden önce havuzun pH değeri bilinmelidir. Havuz suyu test ölçüm cihazları ile havuz pH değerini belirleyip ihtiyaca yönelik miktarlarda kullanım sağlanmalıdır.

Havuz Kimyasalı satan firmamız ile irtibata geçerek havuz bakımı için daha detaylı bilgi alabilir. Havuz bakım giderlerinizin tespitini isabetli olarak yapabilirsiniz.

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.