Havuz Bakımı Nasıl Yapılır? Kışın Bakım Yapılır Mı?

09-04-2020 01:35
Havuz Bakımı Nasıl Yapılır? Kışın Bakım Yapılır Mı?

Havuz Bakımı Nasıl Yapılır? Kışın Bakım Yapılır Mı?

Havuzlar, yüzme sporuna ilgi duyan ve rahatlamak isteyen insanların sıklıkla tercih ettiği mekanlardan bir tanesidir. Sıklıkla tercih ediliyor olması durumu, havuzların sıklıkla kirleniyor olmasına da neden olur. Bu yüzden belirli aralıklarla, belirli malzemelerle bakımının yapılması gerekir. Ayrıca havuz bakımının kışın yapılıp yapılmayacağı konusu da sıklıkla araştırılır.

Havuz Bakımı Nasıl Yapılır?

Havuz bakımının yapılabilmesi için farklı yöntemler vardır. Bu yöntemler genel olarak birbirinden bağımsız olarak uygulanır ve belirli aralıklarda tekrar edilmesi gerekir. Ayrıca havuz bakımı ilk olarak havuz suyuna yapılacak olan bakımdır.

Havuz bakım yöntemleri:

  • Havuz içerisindeki suyun tamamı boşaltılır. Havuz içerisinde su bulunmazken genel kontroller sağlanır. Havuzun kendisi saf su ile yıkanır ve daha sonra yüzmek için elverişli su doldurulur.
  • Havuz içerisinde bulunan suya klor katılarak bakım ve temizliğin yapılması sağlanır. Belirli zaman aralıklarında tıpa kısmı ve havuzun genel anlamda kontrolü olmalıdır.
  • Havuzu dolduran musluklar ve su giderleri belirli zaman aralıklarında kontrol edilir ve bakım sağlanır.

Başlıca bu yöntemlerle havuz bakımı sağlanabilir.

Havuzların doluluk oranı, elde olan imkanlar ve havuz suyunun kirlilik durumuna bağlı olarak farklı yöntemeler seçilir ve uygulanır. Bu şekilde havuz bakımı sağlanır.

Havuz Bakımı Ne Sıklıkta Yapılır?

Havuz bakımının yapılması için kesin olarak bir zaman aralığından söz edilemez. Havuzun kirlilik oranına bağlı olarak bakım aralıkları belirlenir. Bunun yanı sıra günlük olarak klorlama yapılması, haftalık olarak da muslukların ve giderlerin kontrol edilmesi gerekir. Bu zaruri durumların dışında, havuzda bulunan kişi yoğunluğuna ve oluşan kirliliğe bağlı olarak bakım sıklığı değişir.

Kışın Havuz Bakımı Yapılır Mı?

Havuza gitmeyi seven insanların merak ettiği bir diğer konu ise, kışın havuz bakımının yapılıp yapılmadığıdır. Eğer bir havuz kış zamanında havuza kullanıcı kabul ediyorsa, o havuzlarda bakım yapılır. Ancak müşteri kabul edilmeyen havuzlarda (kış zamanı için) genel olarak havuz suyu boşaltılır ve yaz ayına müşteri kabul edilmek üzere genel bakım sonrası kullanılmaz. Bu durum, havuzun aktifliğine bağlıdır.

Havuz Kış Bakım Kimyasalı ürünümüzü incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.