Havuz Dezenfektanı Korona'dan Korur Mu?

13-04-2020 23:45
Havuz Dezenfektanı Korona'dan Korur Mu?

Havuz Dezenfektanı Korona'dan Korur Mu? 

Havuza girmek isteyen insanların sıklıkla araştırdığı konulardan bir tanesi, havuz dezenfektanı malzemelerinin Korona'dan koruyup korumadığı konusudur. Bilinmesi gerekir ki, bu dezenfektanlar bazı durumlarda korurken bazı durumlarda korumaz. Bu durum; dezenfektanların ne zaman kullanıldığı, hangi özellikteki dezenfektan malzemelerin kullanıldığı ile alakalıdır.

Havuz Dezenfektanı Hangi Durumlarda Korona'dan Korur?

Havuz dezenfektan malzemelerinin Korona'dan koruması için farklı özellikleri içeriyor olması gerekir.

Bu özellikler:

  1. Dezenfektan malzemelerin asit derecesinin biraz yüksek olması gerekir. Ancak bu asit insana zarar verecek düzeyde olmamalıdır.
  2. Dezenfektan malzemelerin içerik bakımından bakteri ve virüslere karşı önleyici veya öldürücü özelliklerinin olması gerekir.

Genel olarak bu iki durumda Korona'dan koruyabilir.

Ancak bilinmesi gerekir ki, hasta olan insanların havuza girmesi sonrası dezenfektanlar da işlevlerini yitirecektir. Bu sebeple en sağlıklı önleme yöntemi, bir süre havuza girmemektir.

Havuz Dezenfektanı Hangi Durumlarda Korona'dan Korumaz?

Havuz dezenfektanı bazı durumlarda Korona'dan korumaz. İlk olarak, hasta ve sağlıklı insanların aynı havuzda bulunmaları sonucunda sağlıklı insanlar da virüs taşır. Bu sebeple havuzda bulunan dezenfektanlar etkisini kaybeder. Ayrıca kullanılan malzemelerin asit düzeylerinin çok düşük olması ve virüs önleyici özellikte olmaması nedeniyle de Korona'dan korumaz. Ayrıca bilinmesi gereken farklı durumlar da söz konusudur.

Birçok havuz, dezenfektan kullanım işini kimse havuza girmeden yapar ve havuzu temiz halde bekletir. Bu sebeple de, kişiler havuza girene kadar dezenfektan malzemelerin koruyucu özellikleri etkisini yitirmiş olur. Dolayısıyla da Korona'dan koruyamaz. Bu yüzden insan sağlığının riske atılarak havuzlara girilmemesi önerilir.

Havuz Dezenfektanları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Havuz dezenfektan malzemelerin genel kullanım amacı bakterileri öldürmektir. Virüsler için de etkili olurlar ancak yüksek düzeyde değil. Bu sebeple dezenfektan var ve Korona'dan korur, gibi bir algıya girilmemesi gerekir. Dezenfektanlar, havuz daha kullanılmaya başlamadan uygulanır. Belirli süreler sonra da etkilerini yitirir. Bu sebeple korona virüsü bulaşan bir insan havuza girdiği zaman etkisi az olacaktır. Bu durumda diğer insanlara da hastalık bulaşımı söz konusu olur. İnsan sağlığını korumak amacıyla havuzların geçici süreler için kapatılması önerilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.