Havuz Ekipmanları Nelerdir

06-02-2021 11:02
Havuz Ekipmanları Nelerdir

Havuz Ekipmanları Nelerdir?

Havuz ekipmanları ile havuzunuz her daim temiz, sağlıklı ve bakımlı olacaktır. Siz de havuzunuzun her zaman nezih mekânlar olmasını istiyorsanız sitemizdeki ürünleri inceleyebilirsiniz.

Günümüz dünyasında havuzların sayısı hiç de azımsanmayacak seviyedir. Ülkemizde hemen hemen her il ve ilçede halka açık havuzlar olduğu görünen bir gerçektir. Bunun yanında şahsi havuzların varlığı da hiç azımsanmayacak seviyedir.

Havuz sayısının bu kadar fazla olmasından kaynaklı olarak havuz malzeme ve ekipmanları nın satışı, büyük bir sektör halini almıştır. Bu kapsamda güvenilir firmalardan alışveriş yaparak her türlü havuz malzemesinin kolay bir şekilde teminini sağlayabilirsiniz.

Havuzlar, genel olarak spor ve serinleme maksadıyla kullanılan mekânlardır. Özellikle yaz aylarında yoğun olarak kullanılan havuzların zamanla bakıma ihtiyaç duyması da çok normaldir. Bu kapsamda havuz malzemelerini eksiksiz şekilde temin ederek müşterilerinize bakımlı, sağlıklı, temiz havuzlar sunabilirsiniz.

Havuz Ekipmanları; Havuz Temizlik Ekipmanları ve Havuz Kenar ve İç Ekipmanları olarak 2'e ayrılır.

Havuz Malzemeleri

Havuz ekipmanları nı havuzun ihtiyaç duyacağı tüm malzemeler olarak tanımlayabiliriz. Bu alanda temin edilecek tüm ekipmanların havuzda yaşatacağı etki farklıdır. Söz konusu malzemeler eksiksiz olarak temin edilerek havuzun bakımı ve temizliği konusunda yaşanacak tüm problemlerin önüne geçilebilir. Şahsi havuzlar ya da işletmeler için kullanılan malzemeleri şu şekilde sınıflandırabiliriz.  

Havuz Filtresi

Havuz suyunun süzülmesi için havuz filtre sistemine ihtiyaç vardır. Havuz içinde zamanla yabancı cisimler oluşacaktır. Söz konusu yabancı cisimler havuza düşmüş böcek, sinek, insan derisi ya da saç gibi maddeler olabilir. Söz konusu olumsuzluktan havuzu kullanan insanlar rahatsız olacaklardır. Bu durumun süratle ortadan kaldırılması için havuz filtresine ihtiyaç vardır. Süzülen su, tekrar havuza gönderilerek havuza her zaman temiz su gönderilmiş olur.

Havuz Pompası

Havuz filtresinden geçirilerek temizlenen su, havuz pompası yardımı ile tekrar havuza gönderilir. Elektrik sistemi ile çalışan mekanizma, etkili bir devir daim sistemi sağlayacaktır. Söz konusu malzeme temin edilirken havuzun büyüklüğü de dikkate alınmalıdır.

Havuz Aydınlatma Sistemi

Havuzlarda olmazsa olmaz malzemelerden biri de aydınlatma sistemidir. Havuzun inşa aşamasında aydınlatma ekipmanları havuza döşenmelidir. Bu sayede havuz hem berrak görünecek, hem de görsel olarak etkileyici olacaktır.

Havuz aydınlatma sistemlerinin havuzun etrafında düzenlenecek düğün gibi organizasyonlarda da işe yarayacağını göz önünde bulundurmakta fayda vardır. Bu kapsamda kurulacak sistem ile etkileyici bir mekanizma kurulabilir.

Temizlik Malzemeleri

Havuzdaki temizliği, mekânın temizliği ve havuz suyunun temizliği olarak ikiye ayırabiliriz. Bu kapsamda havuzun temizlik ve bakımını da havuzun bulunduğu mekânın ve suyun bakımı olarak ikiye ayırabiliriz.

Temel temizlik ekipmanları ile havuzun bulunduğu mekân kısa sürede temizlenebilir. Bunun yanında esas olan havuz suyunun temiz ve sağlıklı bulundurulmasıdır.

Havuz suyundaki kaba pislikler, havuz kepçesi ya da havuz filtresi ile temizlenirken suda gözle görülmeyen zararlılar için düzenli kimyasal uygulamasına ihtiyaç vardır. Bu kapsamda temin edilecek kimyasallar ile havuz suyunun her zaman temiz ve sağlıklı kalması sağlanabilir. Genel olarak kullanılan havuz kimyasallarını şu şekilde sınıflandırabiliriz.

·        Klor

·        Çöktürücü

·        PH düşürücü

·        Ayak dezenfektanı

·        Yosun önleyici

·        Parlatıcı

Havuz Ekipmanları Fiyatları

Havuz ekipmanları fiyatları her firmada farklı aralıkta olabilir. Havuz ekipmanları nı alacağınız zaman gerekli piyasa araştırması yapmanızda fayda vardır. Bu kapsamda ürünlerin fiyatını araştırırken kalitesini de mutlaka araştırmanızda fayda vardır. Ucuz malzemeleri aldığınızda kısa sürede malzemenin arızalanması, kırılması ya da ihtiyacınızı karşılamaması gibi sorunlarla karşılaşırsınız. Bu gibi olumsuzluklarla karşılaşmamak adına kaliteli ürünleri tercih etmenizde fayda vardır.

Tabi kaliteli ürünleri tercih etmek demek, pahalı ürünleri almak demek değildir. Bu kapsamda gerekli fiyat performans analizini yaparak en cazip ürünleri satın alabilirsiniz. Havuz ekipmanları satan firmalararasında piyasada adını duyurmuş kaliteli firmaları tercih ederek arzu ettiğiniz verimi alabilirsiniz. Bu kapsamda internet üzerinden gerekli araştırmaları yaparak en doğru sonuca ulaşabilirsiniz. Gerekli malzemeleri temin ederek sağlıklı, bakımlı ve temiz havuzları müşterilerinizin hizmetine sunabilirsiniz. Sinada Pool Havuz Kimyasalları , Dream Pool Havuz Kimyasalları ve Havuz kimyasalları ana kategorisine bakmak için tıklayınız.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.