Havuz Hortumu Nedir Nasıl Kullanılır?

31-01-2022 21:06
Havuz Hortumu Nedir Nasıl Kullanılır?

Yaz aylarının yaklaşmaya başladığı şu günlerde havuzlar için ihtiyaç duyulan malzemeler aranırken havuz hortumu nedir diye aklınıza takılabilir. Havuzlarda kullanılan birçok malzemeden sadece birisi olan hortumlar, özellikle havuz temizleme sürecinde son derece etkin olarak kullanılmaktadır. Gerek manuel havuz süpürgesi gerekse otomatik havuz süpürgesi için havuz hortumu oldukça önemli bir parçadır. Havuz hortumları havuz suyuyla doğrudan temas halinde olacağı için dayanıklı bir malzemeden yapılması önemlidir. Başta klor olmak üzere birtakım havuz kimyasalları ile temas halinde olacağı için seçerken bu hususları mutlaka göz önünde bulundurmak önemlidir.

Havuz hortumu havuzların durumuna ve kullanılacak havuz tiplerine göre farklı şekillerde ve türlerde üretilmektedir. Kullanılacağı manuel veya otomatik havuz temizleme süpürgesine uygun olacak şekilde birçok farklı türlerde ve kalınlıklarda üretilmektedir. Fiyatlardaki farklılıklar da bu hususlardan ötürü olmaktadır. Havuz hortumları için genelde piyasada kolaylıkla satılabilecek türden kalitedeki ürünlerin üretilmesinin yanı sıra daha uzun ömürlü ve kullanışlı daha kaliteli ürünler de üretilerek satışa sunulmaktadır. Piyasa koşulları ve rekabetçi ortamda çok sayıda havuz hortumları bulmak mümkün olmaktadır böylece. Fakat ihtiyaca en uygun havuz hortumunu seçmek için bazı hususlara dikkat etmek gerekecektir.

Havuz Hortumu Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

İhtiyacınıza binaen almayı düşündüğünüz havuz hortumu seçiminde nelere dikkat edilmeli diye merakla arayışta iseniz aşağıda paylaşacağımız bilgiler tam olarak arayışınıza karşılık bulacağınız cevaplar olacaktır. Diğer tüm havuz ekipmanlarında olduğu gibi havuz hortumu seçiminde de birtakım hususlara dikkat etmek gerekir. Böylece ihtiyacı karşılayabilecek en uygun hortumu daha rahat bir şekilde seçilebilecektir.

İhtiyaç duyulan havuz hortumu seçilirken;

*Hortumun kullanılacağı yer,

*Hortumun ne amaçla kullanılacağı,

*Dayanıklı malzemeden üretilmiş olması,

*Doğrudan klorlu havuz suyuyla temas edeceği için uygun malzemeden üretilmiş olması,

*Manuel veya otomatik havuz süpürgesi için kullanılacağı gibi hususlar alınacak olan havuz hortumu belirlenirken göz önünde bulundurulması gereken önemli hususlardır.

 

Havuz Hortumu Çeşitleri Nelerdir?

Sıcak ve bunaltıcı geçen yaz aylarında havuzların temizliği için kullanılan ekipmanlardan bir parça olarak havuz hortumu çeşitleri son derece önemlidir. Özellikle ortak kullanım durumunda olan havuzlarda insan sağlığı ve havuzun temizliği son derece dikkat gerektirmektedir. Bu nedenle havuz suyunun sağlıklı olabilmesi için birtakım kimyasal maddeler kullanılmaktadır. Aynı zamanda havuz suyunun temiz ve berrak görünmesi için de kullanılan bazı havuz kimyasalları bulunmaktadır. Havuzların çok sayıda kişi tarafından kullanılması ve dış faktörlerin de etkisiyle havuz kenarlarında ve dibinde zamanda atıklar birikebilmektedir. Bu atıklar hem insan sağlığı hem de havuz suyunun temizliği ve berraklığı için ciddi bir tehdit unsurudur. Üstelik havuz dibinde biriktiğinde zeminin kaygan olmasına yol açabilmektedir. Bu sebeplerden ötürü temizlenmesi önem arz etmektedir. İşte bu noktada havuz süpürgesinin önemli bir parçası olan havuz hortumu ön plana çıkmaktadır. Temizleme esnasında kullanılacak olan havuz temizleme süpürgesi için kullanılabilecek birtakım havuz hortumu çeşitleri bulunmaktadır. Temizliğin yanı sıra havuzun doldurulması ve boşaltılması gibi amaçlarla havuz hortumutürleri bulunmaktadır. En yaygın kullanım şekliyle;

*Havuz vakum hortumu,

*Havuz süpürge hortumu,

*Havuz doldurma hortumu,

*Havuz tahliye hortumu gibi türleri bulunmaktadır.

 

Havuz Vakum Hortumu Nedir?

Havuz vakum hortumu genel olarak mavi renkli olmakla beraber farklı renklerde de üretilerek satılmaktadır. Piyasadaki manuel veya otomatik havuz süpürgesine uygun olacak şekilde üretilmektedir. Genel olarak;

*Yüzer tip olur ve suda batmaz,

*Hafiftir,

*Esnektir,

*Toparlanmaz,

*Klor gibi havuz kimyasallarına karşı dayanıklıdır,

*Güneş ışınlarına ve UV ışınlarına karşı dayanıklıdır.

Bu özellikleri sayesinde çok kuvvetli ve esnek iç yüzeyli olup dış kısmı şoka dayanıklı malzemeden üretilmektedir. Böylece daha uzun kullanım ömrüne sahip olabilmektedir.

Havuz Vakum Hortumu Fiyatları

Piyasada yer alan havuz vakum hortumu fiyatları arasında en uygun olanlarını web sitemizde bulabilirsiniz. İhtiyacınıza en uygun havuz hortumu belirlendikten sonra fiyat açısından bütçenize dost olan ürünü rahatlıkla alarak kullanabilirsiniz.

Havuz Süpürge Hortumu

Firmamız tarafından en çok satılan ürünlerden birisi olan havuz süpürge hortumu havuz temizliğinin en önemli ekipmanlarından birisidir. Havuzların rutin ve sezonluk bakımlarında süpürgeye takılarak kullanılmaktadır. Muhtelif ölçülerde olan bu hortumların uzunlukları havuzun boyutuna göre değişkenlik gösterebilmektedir. Havuz süpürme işlerinin pratik ve kolay bir biçimde gerçekleştirilmesi için son derece esnek bir hareketlilik sağlaması önemlidir.

Havuz Süpürgesi Hortumu Fiyatları

Web sitemizde bütçenize ve ihtiyacınıza uygun olacak şekilde havuz süpürgesi hortumu fiyatları görebilirsiniz. Bu kalitedeki hortumlar için en uygun fiyatları firmamızda bulabilirsiniz. Havuz süpürgeleriniz için ihtiyacınız olan hortumu seçerken esnek kullanım sunmasına ve kaliteli malzemeden üretilmiş olmasına mutlaka dikkat emeniz gereklidir.

Havuz Doldurma Hortumu

Havuzlarda kullanılacak olan suyun havuza doldurulması esnasında kullanılan en önemli malzemelerden birisi de havuz doldurma hortumu olmaktadır. Şebeke suyu, kuyu suyu veya diğer yollarla temin edilerek havuzunuzu dolduracağınız sular için hortumun özellikleri ve uzunluğu önemlidir. Sonuç olarak hangi şekilde su tedarik ederseniz edin havuzunuzu doldurmak için mutlaka hortuma ihtiyacınız olacaktır. Bu nedenle kaliteli ve ihtiyacınıza uygun bir seçim yapmanız önemlidir.

 

Havuz Doldurma Hortumu Fiyatları

Birçok havuz ekipmanlarında olduğu gibi havuz doldurma hortumu fiyatları için de en uygun fiyatları sitemizde bulabilirsiniz. Cebinize dost fiyatlarla satışta olan havuz doldurma hortumları için ihtiyacınız olanı belirlerken iki özellik ön plana çıkmaktadır. Bunlar;

*1,5 inch havuz hortumu,

*2 inch havuz hortumudur.

İhtiyacınıza en uygun türdeki hortumu seçtikten sonra en uygun fiyatla satın alarak kullanıma başlayabilirsiniz.

Havuz Tahliye Hortumu

Yüzme havuzlarındaki suyun temizlik ve diğer sebeplerle boşaltılması ihtiyacı hasıl olduğu zaman kullanılan önemli aksamlardan birisi de havuz tahliye hortumuolmaktadır. Yüzme havuzunun büyüklüğüne göre uygun genişlikteki bir hortumun seçilerek kullanılması oldukça büyük kolaylık sağlayacaktır. Esnek, dayanıklı ve oluklu plastik malzemeden üretilerek yaygın olarak piyasada yer almaktadır. Başta yüzme havuzları olmak üzere birçok havuz ve su deposu gibi alanlarda sıkça kullanılmaktadır.

Havuz Tahliye Hortumu Fiyatları

Web sitemizde yer alan birçok üründe olduğu gibi havuz tahliye hortumu fiyatları da son derece makul düzeydedir. İhtiyacınıza en uygun tahliye hortumunu belirleyerek en uygun fiyat avantajlarıyla satın alabilirsiniz. Kısa sürede tarafınıza ulaştıracağımız hortumu kullanım kolaylığı ve kalitesi ile uzun süre güvenle kullanmaya devam edeceksiniz.

Havuz Hortumu Nasıl Kullanılır?

 

Havuz bakımında boşaltma, temizleme ve doldurma adımlarında sıkça yer alan havuz hortumu nasıl kullanılır diye merak eden birçok kimse olduğunu görmekteyiz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi havuzlarda kullanılan birçok hortum türleri bulunmaktadır. Yaygın şekliyle havuz temizliğinde kullanılan havuz hortumu süpürgenin gövdesi ve uç kısmı arasında bulunmaktadır. Kullanım esnasında ihtiyaç duyulan uzunluğuna göre genelde 10 metre, 15 metre ve 30 metre uzunluklarında olabilmektedir. Bu uzunluklar havuz süpürgesinin sürekli taşınmasına gerek kalmaksızın kullanım rahatlığı sağlamaktadır.

Havuz hortumu havuz dibinde ve kenarlarında biriken, yaprak, bakteri, mikroorganizmalar, tozlar ve diğer kirlerin süpürge ucuyla çekilmesinden sonra havuz nozuluna aktarılarak filtre sistemine gönderilmektedir. Böylelikle havuz temizliğinde önemli bir görevin gerçekleştirilmesinde aktif rol oynamaktadır.

 

Havuz Vakum Hortumu yani Havuz Hortumu satın almak ve detaylı incelemek için buraya tıklayınız. 

 

Havuz Temizlik Ekipmanları ile ilgileniyorsanız buraya tıklayınız.

 

 

 

 

 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.