Havuz Izgarası

30-04-2022 18:41
Havuz Izgarası

Havuz güvenliğini artıran parçalar arasında havuz ızgarası önemli bir konumdadır. Asıl kullanım amacı havuzdan taşan suların toplanarak denge deposuna aktarılmasını sağlar. Aynı zamanda havuz dışından gelen yabancı maddelerin süzülerek havuz sistemine karışmasını engeller. Kullanım şekline ve yerine göre çeşitli ölçülerde üretilerek satılmaktadır. Piyasada yer alan bu ürünlerden alırken kullanılacak yere ve ölçülerine dikkat ederek almak önem arz eder.

Havuz ızgarası seçimindekaliteli ve dayanıklı malzemeden imal edilmiş olanlar arasından seçim yapmak önemlidir. Çünkü hem güneşten gelen ultraviyole ışınlar hem de havuz temizliği ve sağlığı amacıyla kullanılan kimyasallar zamanla deforme olmasına yol açacaktır. Aynı zamanda su içerisinde doğal olarak bulunan mikroorganizmalar da zamanla aşınmasına sebep olacaktır. Ne kadar kaliteli olursa o kadar süre dayanıklı ve kullanışlı olarak hizmet verecektir.

Havuz ızgarası bir diğer adıyla savak olarak da bilinmektedir. Bu nedenle havuz savakları denildiğinde akla ilk olarak taşan havuz sularının tahliyesi için kullanılan havuz ızgaraları gelmelidir. Buralardan devir daim sistemine kazandırılan sular gerekli yerlerden geçtikten sonra tekrar havuza kazandırılır. Böylelikle havuz suyunun azalmasının önüne geçilmiş olunur.

Havuz ızgarası dayanıklı olmasının yanı sıra kaymaz yüzeye sahip olması da önemlidir. Zaten ıslak olan havuz kenarı düşme ve kayma gibi olası kazalara son derece müsaittir. Bir de kaygan olan savak ve diğer aksamlar söz konusu olursa çok ciddi problemlere davetiye çıkarılmış olur. Bu nedenle hem kaygan olmayan malzemeyle hem de dayanıklı bileşenlerle üretilmiş olanlardan tercih ederek kullanmak oldukça önemlidir.

Havuz Izgarası Ölçüleri Nelerdir?

Uygulanacak olan havuza ve ihtiyaç durumuna göre değişen boyutlar için havuz ızgarası ölçüleri de değişmektedir. Genel olarak 15 cm, 20 cm, 25 cm ve 30cm olarak piyasada bulunur. Özel ihtiyaç durumlarına göre farklı ölçülerde de bulmak mümkündür. Kullanılacak olan havuzun büyüklüğüne göre kullanım yerine göre bu ölçülerde hazır olanlarını kolaylıkla bulmak mümkündür. Yaygın kullanım şekliyle şahsi havuzlarda genelde 10 cm ve 25 cm olanlar tercih edilmektedir. Toplu kullanım alanlarında ise daha çok 25 cm ve 30 cm olanların tercih edildiğini görmekteyiz.

Tüm havuz ızgarası ölçülerifarklı boyutlarda olsa da hepsinin ortak noktaları bulunmaktadır. Kaymaz özelliği ve aşınmaya, paslanmaya ve kırılmaya karşı dayanıklı yapıda olmasıdır. Kaymaz özelliği sayesinde düşme riski ortadan kaldırılmaktadır. Böylece olası kazalar önlenerek sonucu ölümle sonuçlanabilecek kadar ciddi bir sorun daha en başından bertaraf edilmektedir. Diğer yandan da yapısı gereği bakteri oluşmasına ve üremesine uygun ortam ihtiva etmemektedir. Bu da havuz suyunun daha sağlıklı ve güvenilir olmasını sağlamaktadır.

Farklı ihtiyaçların karşılanması adına web sitemizde çeşitli havuz ızgarası ölçüleri görebilirsiniz. Kanallı, geçmeli, köşeli gibi birden fazla ürün çeşidi görebilirsiniz. İhtiyaçlarınız ve bütçeniz doğrultusunda en uygun havuz ızgarasını rahatlıkla belirleyebilirsiniz.

 

Havuz Izgarası Çeşitleri Nelerdir?

Üretim şekline ve kullanım yerine göre farklı türlerde havuz ızgarası çeşitleri bulunmaktadır. Bu konuda web sitemizi ziyaret ederek çok daha detaylı bilgi ve örnek bulabilirsiniz. Bu örnekleri şöyle sıralayabiliriz:

*Tek geçme havuz ızgarası,

*Çift geçme havuz ızgarası,

*Düz havuz ızgarası,

*Çevresel taşma havuz ızgarası,

*Döner tip havuz ızgarası,

*Porselen havuz ızgarası,

*Havuz ızgara destek profilleri,

*45 derece köşe havuz ızgarası parçası,

*90 derece köşe havuz ızgarası parçası,

*Köşe havuz ızgarası,

*6lı havuz kenarı gibi…

Görüldüğü üzere birçok farklı türde ihtiyaca ve kullanım alanına yönelik olmak üzere havuz ızgarası çeşitleri bulunmaktadır. Burada önemli olan işlevselliği, dayanıklılığı, kaymazlığı ve ihtiyaca uygun olmasıdır. Tüm bu hususları yeterince sağlayarak bünyesinde barındıran savak modellerini web sitemizde inceleyerek ihtiyacınıza uygun olanını kolaylıkla alabilirsiniz.

Havuz Izgarası Fiyatları Nelerdir?

Genel kullanım amacı havuzdan taşan suyun yeniden kullanıma sunulabilmesi olan havuz ızgarası, fiyatlarıbakımından oldukça esnek bir aralıkta yer almaktadır. Birçok farklı türde ve kullanım şeklinde üretilmiş olmaları başlı başına geniş bir fiyat aralığında olmasına zemin oluşturmaktadır. Her türlü ihtiyaca ve bütçeye uygun olan tüm havuz ızgarası modellerini web sitemizden temin ederek satın alabilirsiniz. Kaymayan yapısı ve kir tutmayan kolay temizlenebilir özellikleri sayesinde ürünlerimizi gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Türüne ve kullanım amacına göre oldukça farklı şekillerde savaklar üretilerek piyasalarda yer almaktadır. Bu doğrultuda havuz ızgarası fiyatları da epey geniş bir fiyat aralığında satışa sunulmaktadır. Havuz suyu devir daiminin en önemli parçalarından birisi olan savaklar sayesinde havuz suyu israf olmaz ve azalan miktarın yerine yine kendi kaynağından temin edilerek eksik kısım kolaylıkla kapatılır.

Havuz ızgarası Temizliği Nasıl Yapılır?

Genel olarak özelikleri ve fiyatları ile ilgili bilgi paylaşımının ardından biraz da havuz ızgarası temizliği nasıl yapılır ondan bahsedelim. Öncelikle yapısı gereği kaymaz özelliği bulunduğu için üzerinde birçok yabancı cismi tutarak havuz sistemine karışmasını engeller. Bunlardan büyük parçalar el yardımıyla veya süpürge / fırça yardımıyla kolaylıkla alınarak temizlenebilir.

Büyük parçalı yabancı maddelerden havuz ızgarası temizliği kolaylıkla yapılabilmektedir. Daha küçük ve üzerine yapışan kirlerden ve yosunlardan temizlemek için ise klasik temizleme malzemeleri kullanılabilir. Bu konuda fırçalar en büyük yardımı sağlayacaktır. Yapısı gereği çok fazla kir tutmayacağı ve kolayca temizleneceği için bu konuda rahat olabilirsiniz.

Havuz Izgara çeşitlerimizi görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.