Havuz Lambası Led Tavsiyeleri

16-05-2021 16:44
Havuz Lambası Led Tavsiyeleri

Bu yazımızda havuz lambası ve led havuz aydınlatma ve önerileri ile ilgili paylaşımda bulunacağız. Malum odur ki herhangi bir iç veya dış mekanı gösteren, bakanları hayran bırakan ve yeri geldiğinde huzur veren en önemli unsur onun aydınlatılmasıdır. Bu nedenledir ki havuzlar için de aydınlatma son derece önemli bir konudur. Son yıllarda giderek önemsenmeye başlayan bu konuya dair kafalarda fikir olması adına bahsedeceklerimize mutlaka bir göz atmanızı öneririz.

İnsanın yoğun ve stresli geçen hayatında huzur bulduğu, dinlendiği ve en çok bulunmaktan mutluluk duyduğu yerlerin başında şüphesiz evleri gelir. Bu nedenle mekan tasarımından tutun en ince ayrıntısına kadar büyük bir özenle ve zevkle döşenmesi önemlidir. Özellikle bahçesi ve havuzu bulunan evler için bu durum çok daha büyük önem kazanmaktadır. Bahçede, havuzda veya havuz kenarında keyifle vakit geçirebilmek için ışıklandırması özenle yapılmalıdır. Bu hususta mevcut güzelliği öne çıkaran, hoş bir ambiyans oluşturan ve iç açan havuz lambası ve led havuz aydınlatma büyük yardımcı olacaktır. Havuz Lambası olarak Türkiye'nin en çok tercih edilen Sıva Üstü Havuz Lambalarına ve renklerine https://www.e-havuzcum.com/kategori/havuz-lambalari adresinden kolay yol ile ulaşabilirsiniz.

 

Havuz Lambası Faydaları

 

İnsanın içini ferahlatan ve ortamın güzelliğini ön plana çıkaran tasarımların yanı sıra led havuz lambası faydaları da oldukça büyüktür. İstenildiği gibi bir tasarımla ihtiyaçları karşılayan ve hayalleri gerçekle buluşturan bu adımlar düşünüldüğünden çok daha faydalı getiriler sağlamaktadır. Bunları genel olarak şöyle yazabiliriz:

*       Suyun dinlendirici ve sakinleştirici etkisi ile güzelce aydınlatılmış bir havuz insana müthiş bir huzur ve güven duygusu verir,

*       Vücudu dinçleştirerek ruhu canlandırır,

*       Havuzun akşamları da kullanılmasına olanak tanır,

*       Sessizlik ve sakinliği bir araya getirir,

*       Görüş mesafesini artırarak güvenlik seviyesini yükseltir,

*       Havuzun yanı sıra etrafın peyzajını ve diğer tasarımları belirginleştirir.

 

Havuz Lambası Önerileri

Havuzlar aydınlatılırken öncelikli amaç güvenlik olmalıdır. Güvenlik konusunda gerekli ortamı oluşturabilmek için uygun armatür seçimi ve uygun yerlere monte edilmesi büyük önem taşır. Güvenlik halledildikten sonra havuz lambası önerileri olarak şu hususlara dikkat edilebilir.

*      Havuzun durumuna göre doğal aydınlatma için pencere, yapay aydınlatma için de armatür kullanılabilir.

*      Eğer müsabaka düzenlenmeyecek standart havuz söz konusu ise 300 lüks oranında aydınlatma yeterli olur. Müsabakalar yapılacaksa bu oran 500 lükse kadar çıkar.

*      Havuzda parlama ve yansıma olmaması için aydınlatma ışıkları en az 50 dereceden yüksek olmalıdır. Bu durum doğrudan aydınlatma yapıldığında yaşanmamaktadır. Fakat yan duvarlara uygulanan aydınlatma sistemleri söz konusu olduğunda yansıma ve parlama olması sürpriz olmayacaktır.

*      Su yüzeyinde parlama ve yansıma olması cankurtaranlar açısından kişileri görememelerine sebep olur. Bu nedenle yan aydınlatmalarda yansıma ve parlama olmamasına özen gösterilmelidir.

*      Aydınlatma armatürleri uygun olarak seçilmediğinde veya yerleştirilmediğinde gözde kamaşmaya sebep olabilmektedir. Bu nedenle endirekt aydınlatma armatürleri tercih edilebilir.

*      Kamaşmayı önlemek için aydınlatmada kullanılan projektör ve yüksek aydınlatma sistemleri tavan veya duvarlara yönlendirilebilir.

*      Aydınlatmada havuz üstüne kurulan aydınlatma elemanlarının bakımları zor olacağı için daha az masraf ve bakım gerektiren ürünler seçilmelidir. Bu konuda led aydınlatma armatürleri en uygun tercih olacaktır.

*      Elektrik kesintilerine karşın acil aydınlatma sistemleri kurularak aktif olarak hazır tutulmalıdır. Olası elektrik kesintilerinde havuz karanlığa bürünürse yüzücüler için tehlikeli bir durum ortaya çıkacaktır.

*      Havuz etrafının aydınlatılması kadar iç aydınlatması da son derece önemlidir. Hem yansıma etkisini azaltır hem de aydınlatma kalitesini yükseltir. Aynı zamanda güvenlik konusunda da son derece faydaları bulunur.

*      Yüzme havuzları yoğun manada nemli ortamlardır. Bu nedenle aşınmayı önlemek adına dayanıklı armatürler tercih edilmelidir. Genel aydınlatma armatürleri en az IP54,su altı için kullanılan armatürler ise en az IP68 sınıfında olmalıdır.

Havuz lambası tavsiyeleri ve ipuçları artırılarak listeye eklenmeye devam edilebilir. Buradaki en önemli husus yukarıda da belirtildiği üzere öncelikle güvenliktir. Sonuçta hem su hem de elektrikli bir sistem olacağı için en ufak ihmalkarlık dahi yapılmadan en iyi ve güvenli sistemler yapılmalıdır.

 

Diğer Havuz Lambaları için; Havuz Lambası


Diğer Havuz Kimyasalları için; Havuz Kimyasalları

Diğer Havuz Malzemeleri için; Havuz Malzemeleri
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.