Havuz Market Nedir? Ne Satar?

14-08-2021 14:04
Havuz Market Nedir? Ne Satar?

Bu yazımızda siz değerli ziyaretçilerimize havuz market nedir, ne satar konuları hakkında detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Böylece havuz market ve sattığı ürünler hakkında detaylı bilgi sahibi olabileceksiniz. Öncelikle havuz market ile ilgili detaylı bilgiler vererek aydınlatmaya çalışalım.

Son yıllarda havuz sektöründe yaşanan bir yoğunluktan bahsetmekte fayda var. İnsanların büyük bir kısmı gerek serinlemek gerekse eğlence gibi amaçlar için havuzları sıkça tercih etmeye başladı. Hal böyle iken havuzlara dair konularda da bir yoğunlaşma ve artan talepleri karşılamaya yönelik pek çok farklı girişimler de beraberinde hayatımıza girmeye başladı. Özellikle havuzlarda kullanılan kimyasallar, ekipmanlar, kenar ve iç ekipmanlar, temizleme robotları ve aydınlatma gibi havuzlarda kullanılan tüm araç gereçlerin bir arada bulunduğu havuz market kavramı da karşımıza çıkmış bulundu.

Her şeyden evvel sağlık gelir düsturu doğrultusunda havuzlarda pek çok farklı kimyasallar ve araç gereçler kullanılmaktadır. Havuz ürünleri marketlerinde bu amaç doğrultusunda satılan pek çok farklı ürün çeşidi bulunmaktadır. Bu tür yerlerde satılan ürünler gerekli miktarlarda ve uygun şekillerde kullanıldığında sağlık açısından havuzlar en ideal seviyeye gelebilmektedir. Kullanılmadığı, aksatıldığı veya yanlış kullanıldığı hallerde ise hem sağlık açısından tehlikeli olabiliyor hem de görünüş açısından bulanık ve kötü bir hale geliyor havuzlar. Bu nedenle havuzlar için gerekli olan tüm bu ürünler ve araç gereçler, amacına uygun şekilde ve oranda kullanılarak havuzların ideal şekilde olmasını sağlamak gerekmektedir.

Havuz Markette Satılan Ürünler Nelerdir?

Biraz da havuz markette satılan ürünler nelerdir sorusuna cevap vermeye çalışalım. Bu ürünlerden bahsetmeden önce ilk olarak ürün kategorilerinden bahsetmekte fayda var. Bu ürünler;

*Havuz kimyasalları,

*Havuz temizlik ekipmanları,

*Havuz kenar ve iç ekipmanları,

*Havuz robotları ve

* Havuz lambaları (havuz aydınlatmaları) şeklinde sınıflandırılabilir.

Havuzlarda kullanılan araç gereçler ve ürünler yukarıda bahsedildiği şekilde sınıflandırılarak kategorize edilebilir. Her bir sınıftaki ürünler havuzlar için hayati öneme sahip olup, havuzun sağlıklı ve keyifli bir şekilde kullanılmasına yardımcı olmaktadır. Biraz da bu kategorilerde yer alan ürünler ve onlarla ilgili bilgiler vererek açıklamaya çalışalım.

 

Havuz Markette Satılan Ürünlerden Havuz Kimyasalları

Havuz markette satılan ürünlerden havuz kimyasalları havuz suyunun sağlık açısından ideal seviyede olmasına ve berrak bir görünüme kavuşmasına olanak tanır. Suyun içerisinde doğal olarak bulunan mikroorganizmalar zamanla havuz suyunda çoğalırlar ve hem sağlık hem de görünüm açısından olumsuz etkilere sebep olur. Havuz kimyasalları ise hem bu canlıları yok eder hem de havuz suyunun temiz ve berrak olmasına yardımcı olur. Bu kimyasallar ve ne işe yaradıklarına hep birlikte bir göz atalım.

 

Havuz Kimyasalları ve İşlevleri

En yaygın kullanılan havuz kimyasalları ve işlevleri genel hatları ile aşağıdaki gibidir.

* Sıvı Klor: Havuz suyundaki zararlı canlıların çoğalmasını engellemek ve onları etkisiz hale getirerek havuzun dezenfekte olması amacıyla kullanılır. Sıvı klor kolay ulaşım.

* Toz Klor – Tablet Klor: Sıvı klor gibi sudaki mikroorganizmaların öldürülmesi ve çoğalmasının engellenmesi amacıyla kullanılır. Böylelikle havuz suyun dezenfeksiyonu sağlanmak amaçlanır. Toz Klor kolay ulaşım. Tablet Klor kolay ulaşım.

* Yosun Önleyici: Havuz suyunda bulunan mantar, bakteri ve alg gibi canlıların yosuna sebep olarak havuz suyunun kirlenmesini önlemek amacıyla kullanılır. Ayrıca yosun nedeniyle havuz kenarlarının ve tabanının kayganlaşarak olası kazalara sebep olmasının engellenmesine katkı sağlar. Yosun Önleyici kolay ulaşım.

* Toz pH Düşürücü – Sıvı pH Düşürücü: Klor nedeniyle yükselen havuz pH değerinin düşürülerek ortalama 7.0 ila 7.4 aralığında olmasını sağlamak amacıyla kullanılır. Toz Ph Düşürücü kolay ulaşım. Sıvı Ph Düşürücü kolay ulaşım.

* Çöktürücü – Topaklayıcı: Havuz suyunda askıda kalarak kirliliğe sebep olan parçacıkların topaklanarak çökmesine ve filtre sistemine takılarak temizlenmesine olanak tanır. Çöktürücü kolay ulaşım.

* Ayak Dezenfektanı: Havuz kullanıcılarının havuza girerken dışarıdan mikroorganizma gibi zararlıları suya bulaştırmaması amacıyla kullanılır.

* İyon Tutucu: Suda bulunan demir gibi ağır metallerin ve iyonlarının ve bunların sebep olacağı kireçlenmenin önüne geçmek amacıyla kullanılır.

* Filtre ve Yüzey Temizleyici: Havuz yüzeyinde ve filtresinde meydana gelen kirlenme ve sertliği gidererek ideal hale getirmek amacıyla kullanılır. Kullanıldıktan sonra suyla iyice durulanmalıdır.

* Kış Bakım Kimyasalı: Kış boyunca havuz suyunda oluşan kirlilik, yosunlaşma, kireçlenme ve havuz yüzeyinde meydana gelen çatlama gibi istenmeyen durumlar karşısında havuz suyunu korumak amacıyla kullanılır. Ortalama 1.5 – 2 ayda bir tekrarlanmalıdır.

 

Havuz Markette Satılan Havuz Temizlik Ekipmanları ve İşlevleri

En yaygın kullanılan havuz temizlik ekipmanları ve işlevleri genel hatları ile aşağıdaki gibidir.

* Havuz Süpürgesi:Havuza dışarıdan gelen veya havuzda biriken yaprak, kir gibi atıkların temizlenmesi amacıyla kullanılır. Manuel ve otomatik olmak üzere iki tip havuz süpürgesi bulunmaktadır. Havuz Süpürgesi kolay ulaşım.

* Havuz Temizleme Kepçesi: Havuz yüzeyinde ve dibinde dolaşan istenmeyen parçaların havuz dışına alınması amacıyla kullanılır. Havuz Temizleme Kepçesi kolay ulaşım.

* Havuz Temizlik Fırçaları: Havuz dibinde veya kenarlarda tutunarak kirliliğe sebep olan parçacıkları ve kalıntıları temizlemek amacıyla kullanılır. Havuz Temizlik Fırçaları kolay ulaşiım.

* Havuz Test Malzemeleri: Havuz suyunda bulunan kimyasalların hangi oranda bulunduğunu ölçmek amacıyla kullanılır. Ölçüm sonucuna göre ideal seviyede olmayan bileşenler için gerekli işlemlerin yapılması hakkında bilgi verir. Havuz Test Malzemeleri kolay ulaşım.

Havuz Markette Satılan Havuz Kenar ve İç Ekipmanları ve İşlevleri

En yaygın kullanılan havuz kenar ve iç ekipmanları ve işlevleri genel hatları ile aşağıdaki gibidir.

* Havuz Izgaraları: Havuzdan taşan suların ve havuz dışından akan suların tutulmasını sağlayan kanallardan oluşur. Böylece suların havuza ve çevreye yayılmasını engelleyerek daha temiz ve sağlıklı olması amacıyla kullanılır. Havuz Izgaraları kolay ulaşım.

* Havuz Merdivenleri: Havuza rahat bir şekilde giriş çıkış yapılması, yeni başlayanların da suya alışması amacıyla kullanılmaktadır. Havuz Merdivenleri kolay ulaşım.

* Havuz Nozulları: Birçok farklı amaç için kullanılmakta olup genel olarak pompa sistemince havuza basılan suyun duvardan çıkarak havuza dolması, havuz suyuna yön vermek ve temizlik gibi amaçlarla kullanılmaktadır. Havuz Nozulları kolay ulaşım.

 

Havuz Markette Satılan Havuz Robotları ve İşlevleri

En yaygın kullanılan havuz robotları ve işlevleri genel hatları ile aşağıdaki gibidir.

* Havuz robotları otomatik olarak hareket ederek havuz yüzeylerini ve tabanını kendi kendine temizleyebilen, havuz sistemlerinden bağımsız olarak çalışabilen elektronik cihazlardır.

 

Havuz Markette Satılan Havuz Lambaları ve İşlevleri

En yaygın kullanılan havuz lambaları ve işlevleri genel hatları ile aşağıdaki gibidir.

* Halojen Havuz Lambaları: Klasik aydınlatma lambalarından olup günümüzde sıva üstü veya sıva altı lambalar olarak pek tercih edilmemektedir.

* LED Havuz Lambaları: Enerji tasarruflu, daha güçlü aydınlatma, daha dayanıklı ve ekonomik olması gibi sebeplerle havuz aydınlatma sistemlerinde tercih edilen yeni nesil lambalardır. Led Havuz Lambaları kolay ulaşım.

Genel olarak havuz market nedir, ne satar ve orada yer alan ürünlerin hangi amaçlarla kullanıldığına dair bilgiler vermeye çalıştık. Bunların yanı sıra havuz market içerisinde daha pek çok farklı ürün ve malzemeler bulunmaktadır. Bunlar çoğu zaman özel amaçlarla üretilen ürünlerden olup her havuz markette bulunmayabilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.