Havuz Skimmer Nedir?

16-01-2023 15:10
Havuz Skimmer Nedir?

Temiz ve sağlıklı bir havuz için havuz temizliğinin azami dikkatle uygulanması ve takip edilmesi gerekir. Havuz temizliğinde önemli etkenlerden biri de su sirkülasyonudur. 

Havuzlar su sirkülasyonu açısından iki çeşittir; taşmalı ve skimmer havuzlar. Skimmer kullanılan havuzlarda; havuzda bulunan çöpler duvara monte edilmiş olan skimmere toplanır.

Skimmere gelen su içindeki iri çöpleri havuz skimmer sepetine bırakarak vakum nozuluna geçer. Vakum nozulundan da kum filtresine geçen su filtrelenerek tekrar havuza gönderilir. Böylece su sürekli temizlenerek devir daim olur.


Havuz Skimmer Fiyatları Nasıldır?


Skimmerli havuzlarda ihtiyaca yönelik olarak farklı çeşitlerde ve ebatlarda skimmer kullanılır. Havuzun büyüklüğü ve çevresel faktörlere göre bir havuzda birden fazla skimmer de kullanılabilir. Bu sebeplerden dolayı havuz skimmer fiyatlandırması ihtiyaca yönelik olarak yapılır.


Havuz Skimmer Montajı Nasıl Yapılır?


Skimmerli havuzda, havuz skimmer montajı havuz duvarına yapılmaktadır. Skimmer ağzı havuz iç duvarında sabitlenerek verimli çalışması sağlanır. Havuz skimmer montajı lineer havuzlara yapılmaktadır. Çeşitli boyutlarda skimmerler özel projelerde kullanılabilir. Yeterli temizlik için ihtiyacı karşılayacak sayıda skimmer kullanılmalıdır.


Havuz Skimmer Özellikleri Nelerdir?


Skimmerler ıslak zeminlerde kullanıma uygun, temizleme yardımcısı ekipman olarak belirli standartlara uygunluk göstermelidir. Kullanışlı bir skimmerin özellikleri şunlardır:


  • ABS sert plastikten üretilmiştir.

  • Kurulumu kolaydır.

  • Bakımı pratiktir.

  • Maliyet açısından avantajlı bir üründür.

  • Basit bir sistem olduğundan arıza gibi durumların çözülmesi de kolaydır.


Özel kapağı sayesinde toplanan yaprak ve çöpler skimmer sepetinde kalır, havuza geri dönemez. Skimmer sepetinin düzenli olarak temizlenmesi gerekmektedir.


Kaliteli skimmer modeli olarak Standart Havuz Skimmer modelimizi inceleyebilirsiniz.




IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.