Havuz Suyu Çöktürücü Nedir? Nasıl Kullanılır?

30-01-2023 15:56
Havuz Suyu Çöktürücü Nedir? Nasıl Kullanılır?

Havuz suyunun bulanık olması, içinde yüzen partiküllerin görülmesi gibi durumlarda Havuz Çöktürücü kullanılmaktadır. Özellikle açık havuzlarda kirlilik daha fazla görülmektedir. Havuz filtresi çok küçük olan partikülleri filtrelemede yetersiz kalabilir. Bu sebeple gündüzleri havuz suyunda bulanık bir görüntü oluşur. Gece ışıklandırmaları çalıştığında ise görüntü daha da rahatsız edici olabilir. Havuz suyu içinde asılı kalan bu partiküller çöktürücü kullanılarak bertaraf edilir. Çöktürücü bulanıklığa sebep olan partikülleri birleştirip topaklanmasını sağlar. Birleşen partiküller ağırlaşır ve aşağı doğru çökelmeye başlar. Havuz zeminine kadar çökerek zeminde sabit kalırlar.


Havuz Suyu Çöktürücü Nasıl Kullanılır?

Topaklayıcı olarak da bilinen çöktürücü gece saatlerinde havuza ihtiyaç oranında eklenerek ertesi sabaha kadar beklenir. Sabah partiküller havuzun dibine çökmüş olduğundan havuz süpürgesi ile dip süpürme yapılır. Böylece havuz istenen berraklığa kavuşur.


Havuz Topaklayıcı Kullanım Önerileri

Çöktürücünün sık ya da fazla miktarda kullanımı suyun görüntüsünün bozulmasına sebep olur. Bu sebeple havuz suyunun durumuna uygun dozajlama ile kullanılmalıdır. Havuzun kulllanılmadığı gece saatlerinde uygulanan çöktürücü sonrası motorlar ortalama iki saat kadar çalıştırılır. Sabah saatlerinde dibe çöken partiküller dip süpürgesi ile vakumlanır. Son olarak ters yıkama yapılarak havuz kullanıma hazır hale getirilir.


Sinada Havuz Suyu Çöktürücü ile havuz suyu bulanıklığının giderilmesinde yüksek performans yakalayabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.