Havuz Termometresi Nedir?

18-01-2023 13:26
Havuz Termometresi Nedir?

Havuz suyu  termometresi, havuz suyunun yüzmek için uygun olup olmadığını tespit etmek amacıyla su sıcaklığını ölçmeye yarayan bir alettir. Kullanılan havuzun büyüklüğü, havuza gelen suyun sıcaklığı, bulunulan coğrafya, kullanıcı sayısı gibi değişkenler havuz suyu sıcaklığını da etkiler. Bu değişkenler sebebiyle yüzme havuzu suyu sıcaklığı sürekli takip edilmeli; düzenli olarak sıcaklık ölçümü yapılmalıdır. Havuz termometreleri bu ölçümlerin yapılması için tüm havuz türlerinde kullanılmaktadır.

Havuz Suyu Sıcaklığı Kaç Derece Olmalı?

İnsanların havuz içerisinde rahatça yüzebilmeleri için havuz suyunun çok sıcak ya da çok soğuk olmaması gerekmektedir. İdeal havuz suyu sıcaklığı kapalı havuzlarda 24-28 derece, çocuk havuzlarında 32 santigrat derece olarak kabul görmektedir. Açık havuz suyu sıcaklığı 26-28 derece arasında olması tavsiye edilir. Isıtmalı açık havuz sıcaklığı ise 32-24 derece olması tavsiye edilmektedir. Sıcaklık azaldığında havuz kullanıcıları üşür ve yüzme konforunu kaybederler. Sıcaklık arttığında ise insanlar bunalıp havuzdan çıkmak isteyeceklerdir.

Havuz Termometre Çeşitleri Nelerdir?

Kapalı ve açık havuzlarda, ısıtmalı ya da soğutmalı havuzlarda kullanılan havuz termometreleri farklı özelliklere sahip olabilir. Kablolu, kablosuz, dijital, güneş enerjili, yüzer termometre gibi çeşitler kullanılan havuz tipine ve ihtiyaca göre tercih edilebilir. Web sitemizde İpli Havuz Termometresi ve Kadranlı Simit Termometre modellerini satın almanız mümkündür. Her iki cihaz da havuz suyu sıcaklığı ölçüldükten sonra havuzdan çıkarılması gereken ürünlerdir.

Havuz Termometresi Özellikleri ve Fiyatları Nelerdir?

Havuz termometre fiyatları termometrenin cinsine, materyaline, teknik özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. En ucuz havuz termometre modelleri manuel kullanıma uygun plastik termometrelerdir. Ekonomik modellerin özellikleri şöyledir:

  • Suya dayanıklı olarak üretilmiştir.

  • Darbe ve çarpmalara dayanıklı, sert malzemeden imal edilmiştir.

  • Fiyat performans açısından maksimum fayda sağlar.

  • Kadranı buğulanma yapmaz.

  • Yüzme havuzu, spa, kişisel havuz gibi farklı mekanlarda ölçüm yapılmasına olanak sağlar.

  • Kullanımı çok basittir.

    Her havuzda kullanılması gereken en kaliteli havuz suyu termometrelerini web sitemizden Sinada kalitesi ve avantajıyla satın alabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.