Konya Havuz Kimyasalları

02-02-2023 12:15
Konya Havuz Kimyasalları

Konya havuz kimyasalları havuz suyunu sağlıklı kılmak için gereken tüm ihtiyaçları karşılamaktadır. Modern dünyada artık hemen hemen her şehirde en az bir adet havuz işletmesi mevcuttur. Şahsi havuzların da sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Otel ve sitelerde de havuz tercih edilmektedir. Havuz sayısının artışı beraberinde havuz kimyasal firmalarının da artışını getirmektedir. Havuz bakımlarının doğru yapılması için gereken metod havuz suyunun tamamen boşaltılarak havuzun temizlenmesi ve ardından havuzun temiz su ile doldurulmasıdır. Fakat bu yöntem realitede çok fazla uygulanabilir değildir. Tonlarca suyun tahliye edilip yenisinin doldurulması maliyet olarak külfetlidir. Ayrıca havuzda yapılan bu büyük çalışma hem çokça iş gücü gerektirir hem de kullanım dışı kalan havuz müşteriler tarafından kullanılamaz. Tüm bu sebeplerden dolayı havuzun dolu iken su bakımının sağlanması gerekmektedir. Bu gereklilik nedeniyle havuz kimyasalları üretilmiş ve havuz ilaçlamasının kolaylıkla yapılması sağlanmıştır. Bu kimyasallar ile kısa sürede havuz bakımı yapılarak temiz havuz suyu elde edilmiş olur. Sinada Pool Havuz Kimyasalları , Dream Pool Havuz Kimyasalları ve Havuz kimyasalları ana kategorisinden bu ürünleri inceleyebilirsiniz.

Havuz Kimyasalları Nelerdir?

Havuz kimyasalı olarak üretilen ve kullanılan pek çok ürün bulunmaktadır. Düzenli ve doğru miktarlarda kullanılan kimyasallar ile havuz sağlıklı bir ortama kavuşmaktadır. Bu ürünlerin başlıcaları şöyledir:

·Klor

·PH Düşürücü

·Ayak Dezenfektanı

·Çöktürücü

·Yosun Önleyici

·Parlatıcı

Sitemizde satışı da yapılan bu ürünlerin nasıl kullanılması gerektiği ambalaj üzerinde yer alan etiketteki talimatlarda yazılıdır. Ürünlerin kullanım talimatına uygun bir biçimde ve dikkatli kullanılması gerekir. Güçlü bir etki için dozajlamaya riayet edilmelidir. Ürünlerin gereğinden az kullanılması havuz suyunda, fazla kullanılması ise insan sağlığı üzerinde olumsuz etkiler gösterebilir.

Klor

Havuz bakımı için en elzem kimyasal klordur. Yoğun kokusu hemen hemen her havuzda hissedilse de havuz suyunun dengesi için kullanılması zaruridir.

Havuzda düzenli klor uygulaması sayesinde mikrop, bakteri ve mantar oluşumunun önüne geçilebilmektedir. Dozajlama ve kullanım sıklığı için öncelikle havuz suyu analizi yapılmalı, çıkan sonuç doğrultusunda ilaçlama yapılmalıdır.

PH Düşürücü

Konya havuz kimyasalları arasında bulunan bir diğer havuz ilacı da PH düşürücülerdir. İdeal havuz PH seviyesi 7,2-7,6 arasındadır. Bu rakam havuzun PH oranının bazik aralıkta bulunduğunu gösterir. Söz konusu aralık dışına çıkıldığında müdahale edilerek PH seviyesi normal aralığa düşürülmelidir.

PH düşürücülerin  kullanım miktarı için de öncelikle havuz suyunda gerekli ölçümler yapılmalıdır. Ph ölçüm sonucuna göre pH düşürücü miktarı belirlenir.

Ayak Dezenfektanı

Havuz kullanıcılarının hijyeni de havuz suyunun durumunu etkileyen faktörlerden biridir. Bu nedenle havuz kullanıcıları önce duş almak sonrasında da ayak dezenfektan havuzunu kullanarak ayaklarının hijyenini sağlamalıdır. Bu uygulama ile insan üzerinde bulunan mantar, virüs ve bakteriler havuza bulaşmamış olur. Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kurallara göre her türlü havuz işletmesinde ayak dezenfekte havuzu bulunması zorunludur.

Satışı yapılan ayak dezenfektan ürünleri ile kolaylıkla dezenfektan havuzları oluşturulup derhal kullanıma geçilebilir. Bu ürünler ile sağlıklı ve hijyenik havuz şartları oluşturulabilmektedir.

Çöktürücü

Havuz içinde gözle görülmesi çok zor olan küçük cisimler bulunabilir. Bu cisimlere partikül adı verilir. Söz konusu zararlı maddelerin bu hali ile dışarı atılması mümkün olmamaktadır. Havuzda kullanılan çöktürücü kimyasallar ile partiküller topak haline getirilir. Topak haline gelen zararlı maddeler ters süpürme yöntemi uygulanarak havuzdan kolayca atılır. Konya havuz kimyasallarından biri olan bu ürün sayesinde kısa sürede gözle görülmeyecek derecede küçük zararlı maddeler havuzdan atılmaktadır.

Yosun Önleyici

Konya havuz kimyasallarından  yaygın olarak satışı yapılan ürünlerden biri de yosun önleyicilerdir. Bu ürünler adından da anlaşılacağı gibi havuzdaki yosun oluşumuna engel olur. Yosun önleyiciler havuzda oluşan yosunu yok etmez, yosun oluşumuna engel olmaktadır. Yosun önleyici kimyasallar havuz boş ya da dolu iken uygulanabilir. Her iki durumda da üründen beklenen etki elde edilebilmektedir.

Parlatıcılar

Havuzun parlak ve berrak görünmesini sağlayan kimyasal parlatıcılardır. Söz konusu ürünler kullanılarak havuzun temiz görünmesi sağlanmaktadır.

İşletme olarak kullanılan havuzlarda temiz bir görünüm elde edilmesi çok önemlidir. Havuza gelen müşteriler suyun berrak ve parlak şekilde görünmesini ister. Berrak görünen havuz sayesinde müşteriler ortamı beğenecek, tekrar gelmek isteyeceklerdir. Bu şekilde havuzun orta ve uzun vadede geliri de artmış olacaktır.

Sağlıklı havuz ortamları oluşturmak maddi ve manevi açıdan önemlidir. Bakımlı havuzu her zaman daha çok tercih edileceği gibi, insan sağlığı açısından da havuz bakımı doğru yapılmalıdır. Konya havuz kimyasalları ile sağlıklı havuz suyu için gereken tüm malzemeler sağlanabilir.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.