Muğla Havuz Kimyasalları

02-02-2023 11:41
Muğla Havuz Kimyasalları

Muğla havuz kimyasalları ihtiyaçlarında kolaylıkla ürün temin edebilirsiniz. Otel havuzu, tesis havuzu, aqua park, site havuzu ve villa havuzu artık her ilde mevcut. Havuz olan mekanların sayısı artınca havuz bakım ürünü satışı olan firmaların sayısında da artış olmuştur. 

Havuz bakımı için en sağlıklı yöntem havuz suyunun  tamamen boşaltılarak bakımının yapılması olsa da buna her zaman imkan olmayabilir. Tonlarca su ile dolu olan havuzların suyunun tamamen boşaltılıp değiştirilmesi mümkün olmayabilir.

Havuzun suyunun tamamen boşaltılıp tekrar doldurulması büyük zaman kaybı ve maliyetli bir faaliyettir. Özellikle işletmeler için havuzun boşaltılması arzu edilen bir durum değildir. Havuz boşaltıldığı süreçte müşteri kaybı oluşabilmekte ve tekrar doldurulması sırasında su maliyeti fazla olmaktadır.

Bu sebeplerle havuzun dolu iken bakımının yapılması ihtiyacı hâsıl olmuştur. Havuz dolu iken temizlik ve periyodik bakımının yapılmasına yönelik geliştirilmiş kimyasallar üretilmektedir.  Bu kimyasallar havuzun bakım ihtiyaçlarına göre üretilmiş, kısa sürede etki gösteren ürünlerdir. Sinada Pool Havuz Kimyasalları , Dream Pool Havuz Kimyasalları ve Havuz kimyasalları başlıkları altında bu ürünleri inceleyebilirsiniz.

Havuz Kimyasalları Nelerdir?

Havuz kimyasalı denildiğinde akla gelen pek çok ürün mevcuttur. Bu ürünler doğru dozda ve düzenli olarak kullanıldığında havuz temiz ve sağlıklı bir halde olur. Havuz bakımında yaygın olarak kullanılan kimyasal çeşitleri şunlardır.

·Klor

·PH Düşürücü

·Ayak Dezenfektanı

·Çöktürücü

·Yosun Önleyici

·Parlatıcı

Yukarıda saydığımız ve sitemizde satışını yaptığımız ürünlerin ne şekilde kullanılması gerektiği ile ilgili bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz. Ürünlerin nasıl kullanılması gerektiği ürün etiketindeki talimatlarda yazılıdır. Her kullanımda ürünlerin üzerinde yazan talimatlara harfiyen riayet etmek gerekmektedir. Ürünlerin yetersiz kullanılması sonucunda ihtiyaç duyulan  etki sağlanamaz. Fazla kullanılması da havuz suyunun dengesini bozarak sağlık problemlerine neden olabilmektedir.

Klor

Havuz bakımında en çok kullanılan kimyasal klordur. Her ne kadar insanlar havuza ilk girdikleri zaman aldıkları klor kokusundan hoşlanmasalar da  düzenli kullanılması gereken bir üründür.

Havuza düzenli klor uygulaması ile havuzdaki mikrop, bakteri ve mantar oluşumunun önüne geçilebilmektedir. Ürünün ne kadar kullanılması gerektiğine havuzda gerekli ölçümler yapıldıktan sonra karar verilmektedir.

PH Düşürücü

Havuz için gerekli kimyasallardan biri de Muğla havuz kimyasalları arasında bulunan PH düşürücüdür. Havuzun pH seviyesi 7,2-7,6 arasında olmalıdır. Bu aralık dışında kalan durumlarda derhal müdahale edilerek pH seviyesi normal aralığa getirilmelidir.

pH düşürücünün ne kadar kullanılması gerektiğini etiket üzerinde yer alan bilgiler ile belirleyebilirsiniz. Havuz suyunda yapacağınız ölçümler sonrası eldeki verilere göre kimyasal takviye oranı belirlenir.

Ayak Dezenfektanı

Havuzun hijyenik olarak kullanılabilmesi için havuzu kullanacak olan kişilerin duş sonrası ayak dezenfektan havuzunu da kullanmaları gerekir. Bu uygulama ile insan vücudundaki zararlı maddeler ve mantarların havuza bulaşması önlenir. Sağlık Bakanlığı Yönetmeliği’ne göre işletmeciliği yapılan tüm havuzlarda ayak dezenfektanı bölümü bulundurulması zorunluluğu vardır.

Satışını yaptığımız ayak dezenfektan ürünleri ile kolay şekilde dezenfektan havuzları oluşturulabilir. Söz konusu ürünler ile sağlıklı ve hijyenik havuz şartları sağlanmaktadır

Çöktürücü

Havuz içinde gözle görülmesi çok zor olan küçük maddeler vardır. Bunlara partikül adı verilmektedir. Havuza uygulanan çöktürücü kimyasallar ile partiküller topak haline getirilmektedir. Topak haline getirilen zararlı maddeler ters süpürme yöntemi uygulanarak havuzdan atılmaktadır. Muğla havuz kimyasalları arasında satışını yaptığımız bu ürünile küçük zararlı maddeler havuzdan atılmış olur.

Yosun Önleyici

Muğla havuz kimyasalları arasında satışını yaptığımız ürünlerden biri de yosun önleyicidir. Bu ürün  adından da anlaşılacağı gibi havuzdaki yosun oluşumuna engel olur. Bu ürün havuzda oluşan yosunu yok etmez, yosun oluşumuna engel olur. Yosun önleyici kimyasallar havuz boş ya da dolu iken uygulanabilmektedir. Her iki durumda da ürün aktif etki göstermektedir.

Parlatıcılar

Havuzun berrak ve parlak  şekilde görünmesini sağlayan kimyasal ise havuz parlatıcılardır. Bu ürünün kullanımı ile havuzun temizliği gözle görülür hale gelmektedir.

İşletme olarak kullanılan havuzlarda temiz bir görünüm elde edilmesi çok önemlidir. Havuzu kullanacak müşteriler suyun berrak şekilde görünmesini bekler. Berrak görünen havuz sayesinde müşteri memnuniyeti sağlanacaktır.

Temiz ve sağlıklı havuz ortamı oluşturmak işletme için hem maddi hem de manevi açıdan oldukça önemlidir. Müşteriler bakımlı ve sağlıklı havuzları tercih etmektedir. İnsan sağlığının da önemi düşünüldüğünde havuz bakımının etik boyutu da vardır. Muğla havuz kimyasalları firmamızdan havuz için ihtiyaç duyulan tüm bakım malzemelerini temin edebilirsiniz.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.