Robotik Havuz Temizleyici Nedir

27-03-2021 16:22
Robotik Havuz Temizleyici Nedir

Robotik Havuz Temizleyici Nedir?

 

Robotik havuz temizleyici, havuz temizlik ve bakım faaliyetlerini kolaylaştırmak maksadıyla üretilmiş havuz ekipmanlarından biridir. Havuzlar, özellikle yaz mevsimlerinde sıklıkla kullanılan mekânların başında gelir. Doğal olarak söz konusu mekânların insan popülasyonu çok fazladır. Bu nedenle havuzlar çabuk kirlenen ve bakıma ihtiyaç duyulan yerlerdir.

Havuz bakımı zaman zaman çalışanların çok fazla vaktini alabilir. Bunun yanında kullanılacak havuz ekipmanları ve havuz kimyasalları, havuz işletmeciliğinde önemli bir maliyet kalemidir. Hem zamandan tasarruf etmek, hem de maliyetleri düşürmek adına havuz temizlik ve bakımı için teknolojik ekipmanlardan istifade etmek gerekir.

Temin edilecek Robotik havuz temizleyici ile havuz temizliği kısa sürede tamamlanabildiği gibi diğer temizlik ekipmanlarından dolayı da önemli oranda maliyet düşürülebilir. Günümüz teknolojisinden istifade ile etkili bir havuz bakımı yapılıp insanların sağlıklı koşullarda havuzu kullanması sağlanabilir.

Havuz süpürgesi ile yapılan havuz temizliğinde yeterli oranda mikrop ve bakteri temizlenemez. Fakat Robotik havuz temizleyici ile bu olumsuzluklar mümkün olduğu kadar kısa sürede ve kolay şekilde giderilebilir.  

Robotik havuz temizleyiciler, havuzdaki mikrop ve bakterileri kendi özel haznesine çekerek deposuna alır. Özel filtreleri sayesinde etkili bir havuz temizliği sağlar.

 

Robotik Havuz Temizleyicilerin Kullanım Alanları Nerelerdir?

 

Robotik havuz temizleyiciler havuz işletmeciliğinde olmazsa olmaz makinelerden biridir. Bu kapsamda üretim yapan birçok firmanın ürettiği temizlik robotlarının olduğuna şahit oluyoruz. Normal zamanlarda da öncelikle havuzun zemin kısmının temizlenmesine ihtiyaç vardır. Havuzun kullanım sıklığına bağlı olarak kısa sürede havuzda partikül oluşumu görülür. Bu partiküllerin sudan ağır olan bir kısmı dibe çöker ve havuzdaki hareketten kaynaklı olarak asılı pozisyona gelir. Bu durumun da kısa sürede ortadan kaldırılması gerekir.

Robotik havuz temizleyiciler havuzun dibindeki çökmüş partiküllerin temizlenmesi için bire birdir. Bu kolaylık da söz konusu ürünün havuz işletmeciliğinde en kritik ürün pozisyonuna gelmesini sağlamıştır.

Robotik havuz temizleyiciler ile havuzun temizliği kısa sürede tamamlanır. Bu da bahse konu robot sayesinde işçilik ve malzeme maliyetinin önemli oranda azalmasına neden olur. Ayrıca bu makine ile insan gücü ile yapılan temizliğe nazaran çok daha verimli sonuçlar alınabilir. Ayrıca makineyi kullanan kişinin de yorulması gibi bir durum söz konusu değildir.

 

Neden Robotik Havuz Temizleyici Tercih Edilmelidir?

 

Birçok işletme tarafından yaygın olarak kullanılan Robotik havuz temizleyiciler, günümüzde hemen hemen her havuz işletmecisi tarafından kullanılmaktadır. Söz konusu makinenin kullanılmasının çok önemli nedenleri vardır. Aşağıda bu nedenlerin neler olduğunu görebilirsiniz.

·       Havuzu etkin şekilde temizleyerek pırıl pırıl bir görünüm elde edilmesini sağlar.

·       Normal temizleme yöntemi ile 80 mikron boyutundaki zararlılar temizlenebilirken bahse konu makine ile 10 mikron boyutundaki zararlıların dahi havuz dışına atılması mümkündür.

·       Havuz kimyasalı ve diğer havuz ekipmanları masrafından işletmeyi kurtarır.

·       Kısa sürede sağlıklı ve hijyenik koşulların oluşması sağlanır.

·       Havuz temizlik ve bakımı için ekstra bir zaman ayırmanıza gerek kalmaz.

·       Temizlik esnasında cihaza ekstra bir güç uygulamanıza gerek kalmaz.

·       Havuz temizlik ve bakım maliyetlerine önemli katkı sağlar.

 

Havuz Bakımında Teknolojik Cihazların Önemi Nedir?

 

Günümüz dünyasında teknolojinin rolü yadsınamaz seviyededir. Teknolojik ekipmanlar her sektörde olduğu gibi havuz işletmeciliğinde de işçilik ve malzeme maliyetlerini önemli oranda düşürür. Bu kapsamda Robotik havuz temizleyiciler başta olmak üzere teknolojinin tüm imkânlarından yararlanmakta fayda vardır. söz konusu ekipman ile havuzu kullanan müşterilerinizi etkileyebileceğiniz gibi onların sağlıklı koşullarda havuzu kullanmalarını sağlayabilirsiniz. Bu sayede işletmenin geliri de artacaktır.

Robotik Havuz Temizleyici Markaları Nelerdir?

Dolphin havuz robotu, Astral Havuz robotu ve Zodiac Havuz robotu olmak üzere üç marka mevcuttur. Bu havuz robotu markalarına ulaşmak için Dolphin havuz robotu ve Zodiac havuz robotu üzerine tıklayı. Ana kategorimiz olan havuz robotları bölümüne üzerine tıklayarak kolayca ulaşabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.