Sezon Öncesi Havuz Bakımı Temizliği Nasıl Yapılır ?

05-01-2020 00:08
Sezon Öncesi Havuz Bakımı Temizliği Nasıl Yapılır ?

Sezon Öncesi Yüzme Havuzu Temizlik ve Bakımı Nasıl Yapılır

1 ) Havuza Genel Yüzeysel Bakış

Havuz açılış sezonu boyunca, sıcak hava gerçekten çarpmadan önce suyun ve tüm yüzeylerin temiz, dezenfekte ve yüzücüler için hazır olmasını sağlamak için bazı temel adımlar atmaları gerekir. Enkazdan kurtulmak, havuz örtüsünü çıkarmak ve saklamak ve havuz kimyasallarını dengelemek, olaylı bir kıştan sonra havuzunuzu temizlemenin önemli adımlarıdır. Daha fazla bilgi edinmek için, bu yararlı kılavuz havuzunuzu bu yıl açmayı kolaylaştıracak yararlı ipuçları ve faydalı bilgiler sunar.

2 ) Havuz Çevresinde Temizlik

Bir havuzun etrafındaki peyzaj ve havuz malzemeleri, yılın serin aylarında oldukça zarar görebilir. Kar eridiğinde ve sıcaklıklar artmaya başladığında havuz bölgenizde yığılmış kırık dallar, yapraklar ve diğer kalıntılar genelde karşımıza çıkan sorunlardandır. Havuzun kendisini temizlemeye başlamadan önce havuzunuzun etrafındaki alanı temizleyin. Büyük dalları çıkarın, bahçenize üflenen çöplerden kurtulun ve peyzajınızı düzeltin. Temiz ve bakımlı bir havuz ile başlamak, havuz sezonunun tadını çıkarmaya başlamak için harika bir yoldur.

3 ) Havuz Örtüsündeki Su ve Kalıntıları Giderme

Havuzun etrafındaki alan temizlendikten sonra, kış havuzu örtüsünü temizleme zamanı. Tüm büyük kalıntı parçalarını elle çıkarın ve havuz örtüsündeki fazla suyu temizlemek için bir havuz örtüsü pompası kullanın. Örtüden mümkün olduğunca fazla suyu çıkarmak önemlidir, çünkü bu kullanılmadığında çıkarılmasını ve saklanmasını kolaylaştırır.

4 ) Havuz Örtüsünü Çıkarma

Havuz örtüsü boşaltıldıktan ve temizlendiğinde, havuzdan çıkarın. Katı havuz örtüleri oldukça ağır olma eğilimindedir, bu nedenle kazaları önlemek için her zaman yanınızda bir arkadaşınız olsun. Örtüyü temizlemek ve tüm suyu çıkarmak konusunda iyi bir iş çıkardıysanız, bu işin daha kolay yapılmasını sağlayacaktır.

5 ) Havuz Örtüsünü Düzgün Depolama

Havuz örtüsü çıkarıldıktan sonra, çim veya verandanız üzerine düz olarak yerleştirildiğinde tamamen kurumasını bekleyin. Havuzu kapatmanın vakti geldiğinde hasardan dolayı şaşırmak istemediğiniz için havuz örtüsünü aşırı aşınma ve yıpranma belirtileri açısından inceleyin. Hasar varsa örtünüzü değiştirin, çünkü sezon sonunda havuzunuzu kapatmanız çok daha kolay olacaktır. Örtüyü katlamadan ve saklamadan önce, küf oluşumunu önlemek için hafif bir küf giderme ürünü kaplaması uygulayın. Örtüyü kuru kalacağı korumalı, serin bir yerde saklamak havuz örtünüzden en iyi şekilde yararlanmanın anahtarıdır.

6 ) Havuz İçini ve Kenarlarını Denetleme

Havuzunuzu sorunlar açısından incelemek için en iyi zaman havuz açma aktiviteleri yaptığınız zamandır. Havuz seramiğinizde veya mozaiklerinizde küçük çatlaklar veya yontma dahil olmak üzere aşırı aşınma ve yıpranma belirtileri olup olmadığına bakın. En küçük alanlar bile küf ve küf ile ilgili problemler geliştirmeye eğilimli olabilir, bu nedenle havuz duvarlarının, merdivenlerin, zeminin ve fayansın tüm alanlarını sorun belirtileri açısından kontrol ettiğinizden emin olun. Artık küçük sorunların ele alınması, yolda yani yaz ayında daha büyük sorunların önlenmesine yardımcı olacaktır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.