Tablet Klor Nedir? Nasıl Kullanılır?

30-04-2022 17:21
Tablet Klor Nedir? Nasıl Kullanılır?

%90 Tablet Klor Nedir?

Havuz dezenfeksiyonu için kullanılan kimyasallardan birisi olan %90 tablet klor, suda yavaş çözünen, şoklama için en uygun organik içerikli klor bileşenidir. Genel olarak 200 gramlık tablet formunda kullanıma hazır halde üretilerek satılmaktadır. %90 oranında Triklorizosiyanürik asit aktif klor içermektedir. İçeriğinde yer alan stabilizatör sayesinde UV ışınlardan etkilenmeyerek aktivite kaybına uğramaz. Havuz suyunun sağlıklı ve temiz olmasında etkin bir biçimde kullanılır. Yosun, virüs, bakteri gibi oluşumları engelleyerek temiz ve berrak bir havuz kullanımı sunar.

Toplu kullanıma açık havuzlarda temizliğin yanı sıra sağlık açısından da havuz suyunun uygun olması elzemdir. Aile içerisinde kullanılan havuzlara nazaran daha fazla kirlenen ve riskli olan bu tür havuzlarda oluşan çeşitli mikroorganizmalar %90 tablet klor aracılığıyla yok edilmektedir. Aynı zamanda uzun süren etkisi boyunca yeniden oluşmalarına da engel olunmaktadır. 

%90 tablet klor yüzme havuzlarının temizlenmesinde oldukça yaygındır. Kullanımı son derece pratik olup yerine bıraktıktan sonra fazla ilgilenmeye gerek kalmaksızın kendi kendine kullanılabilmektedir. Tablet şeklinde olmasının verdiği avantaj ile yavaş yavaş çözülerek havuz suyuna karışmaktadır. Böylece kullanım amacına uygun bir şekilde başarılı sonuçlar alınabilmektedir.

 

%90 Tablet Klor Nasıl Kullanılır?

Etkin bir temizlik sağlayan %90 tablet klor kullanımı açısından da son derece kolay ve pratiktir. Her türlü tip havuz için kullanıma uygun olup havuz türüne göre kullanım yöntemi değişkenlik göstermektedir. Örnek vermek gerekirse skimmerli havuzlarda skimmer sepetine konularak kullanılır. Kenardan taşmalı havuzlarda ise taşma kanalına koyarak kullanılır. Bu şekillerde tablet klor kullanımı ile devir daim sürecindeki suların tablet yüzeyine temas ederek aşındırması amaçlanır. Yavaş yavaş aşınan klor tableti suya karışarak havuzun dezenfekte edilmesi amaçlanır.

%90 tablet klor kullanımı ile dezenfekte edilen havuzda kireçlenme olmaz. Havuz yüzeyinde kireçlenme oluşumuna engel olduğu için aynı zamanda bulanıklık ve kirlilik oluşmasına da mahal vermez. İçerisinde yer alan stabilizatör sayesinde güneş ışınları ile kısa sürede etkileşerek bozulma yapmaz. Suyun pH değerine fazla etkisi olmadığı için sıklıkla pH değeri ölçülmesini gerektirmez. Veya dengeyi sağlamak adına farklı havuz kimyasalları kullanmayı gerektirmez.

%90 tablet klor kullanımı aşamaları ve şekli aşağıdaki gibidir.

*Havuzlarda denge tankı veya taşma kanallarına koyularak kullanılır,

*Her bir 100 m3 havuz suyu için 200 gramlık tabletlerden günde 1 veya 2 tane kullanılması yeterlidir.

*Kullanılmadan evvel havuz suyunun pH değerinin 7.2 ila 7.6 aralığında olmasına dikkat edilmelidir.

*Havuz kullanım yoğunluğu, hava sıcaklığı gibi etkenler kullanım sıklığını ve miktarını etkilediği için gerekli durumlarda dozaj artırımı yapılmalıdır.

*Kullanım esnasında gerekli güvenlik önlemleri alınmalıdır. Bu kapsamda gözlük, eldiven, maske ve uygun kıyafet kullanılmalıdır.

 

Tablet Klor %90 Avantajları Nelerdir?

Klor, havuzların yanı sıra su depoları gibi ortamlarda da aktif bir şekilde kullanılan çok iyi bir mikroorganizma öldürücüdür. Tablet klor %90 formunda üretilen türleri havuzda yavaşça çözüldüğü için daha uzun süreli bir fayda sağlamaktadır. Havuz skimmer sistemine veya taşma kanalına koyularak uygulandığında kontrollü bir şekilde havuz suyunun dezenfekte edilmesini sağlar. Şoklama etkisi sayesinde yosunların etkisiz hale getirilmesi için oldukça başarılıdır.

Klor miktarı havuz suyunda büyük önem taşır. Havuz suyunun sağlıklı ve temiz olabilmesi, mikroorganizma canlıların yok edilmesi ve yosun oluşumunun engellenmesi gibi tüm hususlar klor ile doğrudan bağlantılıdır. Tablet klor % 90 gibi klor çeşitleri havuzun daha sağlıklı, temiz ve berrak olmasını sağlayan havuz kimyasallarıdır. Oluşan mikropların yok edilmesini sağlarken bir yandan da tekrar oluşmalarının önüne geçer.

Tablet klor %90 kullanarak havuz suyu dezenfekte edilmesi amaçlanmaktadır. Bu amaçla kullanılan bazı yöntemler olmasına karşın en sağlıklı ve ekonomik kullanım tablet klorla olmaktadır. Özellikle zararlı canlıların yok edilmesi ve yeniden oluşmaması amacıyla kullanılarak büyük başarılar elde edilmektedir. Havuz kullanım yoğunluğu ve dış etkenlere bağlı olarak daha sık ve yüksek dozda kullanılabilir.

 

%90 Tablet Klor Fiyatları Nasıldır?

Havuz sularının temizlenmesinde kullanılan %90 tablet klor fiyatları araştırıldığında en uygun olanların web sitemizdeki ürünler olduğunu kolaylıkla görebilirsiniz. Ürünlerimiz tamamen stabilizatörlüdür. Böylelikle güneş ışınları gibi UV ışınlarına doğrudan maruz kalsa dahi aktifliğine etki etmeden uzun süre kullanılması mümkün olmaktadır. 200 gramlık bütünler halinde yer alan ürünlerimizi denge tankına veya taşma kanalına koyarak kullanabilirsiniz. Her 100 m3 havuz suyu için 200 gr ağırlığındaki bir tablet gerekli dezenfeksiyonu sağlamak için yeterli olacaktır. Yavaş yavaş çözülerek sudaki tüm zararlı canlıları kısa sürede yok edecektir.

Yaz sezonunun en çok kullanılan mekanları havuzlar için genel bakımların yanı sıra belirli aralıklarla da rutin bakımlarının yapılması gerekir. Özellikle temizlik ve sağlık açısından gerekli olan ideal havuz suyunu yakalayabilmek adına %90tablet klor gibi birtakım havuz kimyasalları kullanılır. Firmamız web sitesinde yer alan çeşitli klorlar ile dilediğiniz temizliği ve sağlıklı ortamı kolaylıkla sağlayabilirsiniz. %90 tablet klor fiyatları, kullanım kolaylığı ve başarılı etkisi nedeniyle en çok tercih edilen havuz kimyasallarından olmaktadır.

%90 tablet klor pratik bir şekilde kullanılarak oldukça başarılı sonuçlar verir. Tüm havuz türleri için gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Yavaş yavaş çözülerek hızlıca suya karışması sayesinde kalıcı çözümler sunar. Etkisi uzun süre devam eder ve ekonomiktir. Bu nedenle en çok tercih edilen havuz kimyasallarından birisi olarak web sitemizde yer almaktadır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.