Trabzon Havuz Kimyasalları

10-12-2020 10:34
Trabzon Havuz Kimyasalları

Trabzon Havuz Kimyasalları

Trabzon havuz kimyasalları ile havuz bakımı yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Havuzlar sık kullanılan mekânlar olduğundan zaman zaman bakım ihtiyacı hâsıl olur. havuzların insan sağlığı için her zaman ideal ölçülerde ve hijyenik şartlarda olması gerekir. Bu işlem için geçmiş zamanlarda havuz boşaltılıp bakım işlemi uygulanırdı. Fakat günümüzde insan ihtiyaçlarının artması neticesinde sektörel gelişmeler ile birlikte işler kolaylaşmıştır. Bu kapsamda havuz bakımı için üretilen kimyasallar geliştirilmiş, havuz bakımları havuz dolu iken yapılmaya başlanmıştır.

Üretilen havuz kimyasallarının her birinin görevi ayrıdır. Ürünler görevlerine uygun olarak havuz içerisindeki zararlı maddeler ile reaksiyona girerek bunların yok edilmesini sağlar. Kimyasallar niteliklerine uygun olarak kullanılması gerekir. Hiçbir kimyasal diğerinin yerine ikame olarak kullanılamaz.

Hangi ürünün ne şekilde kullanılması gerektiği iyice araştırılıp sonrasında uygulama yapılmalıdır. Ayrıca her türlü kimyasalın havuza tatbiki uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Acemi kişilerin kimyasalları kullanması neticesinde bir kısım olumsuzluklar ortaya çıkabilir.

Ürünlerin havuza tatbikinden önce cilde zararlı etkilerine maruz kalmamak için belli tedbirler alınmalıdır. Bu kapsamda eldiven, maske, siperlik ve gözlük kullanılmalıdır. Söz konusu ürünler adından da anlaşılacağı gibi kimyasal malzemeler olduğundan cildi tahriş edici etkisi vardır. Suya tatbik edildiğinde zararlı etkisi ortadan kalkar.  Sinada Pool Havuz Kimyasalları , Dream Pool Havuz Kimyasalları ve Havuz kimyasalları ana kategorisine bakmak için tıklayınız.

Havuz Kimyasallarının Kullanımı

Havuz kimyasalları özellikle havuz işletmeciliği yapan firmaların mutlaka kullanması gereken ürünlerdir. Bunun yanında günümüz dünyasında sitelerde, yurtlarda, otellerde ve buna benzer mekânlarda havuz inşa edildiği de görülür.

Havuzların bu denli yaygın olması neticesinde havuz bakımı ile ilgili ürünlerin çeşitliliği de artmıştır. Ürünlerin alınmasında dikkat edilmesi gereken hususların başında satılan ürünlerin Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olup olmadığıdır. Bu kapsamda sitemizde satılan tüm ürünler Bakanlık onayına sahip, güvenilir malzemelerdir. İhtiyaç doğrultusunda satın aldığınız Trabzon havuz kimyasalları kısa sürede hazırlanarak kargoya verilir. Yine kısa sürede adresinize teslim edilen ürünleri derhal kullanmaya başlayabilirsiniz.

Havuz kimyasallarını kullanmak için genellikle havuzun sıklıkla kullanılmadığı gece saatleri tercih edilir. Gece şartlarında kimyasal uygulaması yapılan havuzlar sabah saatlerinde hijyenik şekilde kullanıma hazır olur. Bu sayede havuzun atıl vaziyette bulunduğu zaman aralığını verimli şekilde değerlendirmiş olursunuz.

Havuz Kimyasalları Nelerdir?

Yaygın olarak kullanılan havuz kimyasalları genellikle klasik ürünlerdir. Sitemizde satılan ürünleri kullanarak havuz için ihtiyaç duyulan hijyen ve sağlıklı ortam seviyesine ulaşabilirsiniz. Yaygın olarak kullanılan havuz kimyasalları şunlardır.

·Klor

·PH Düşürücü Ürünler

·Çöktürücü Kimyasallar

·Yosun Önleyici Kimyasallar

·Parlatıcı Ürünler

Klor

Gerek havuz işletmeciliğinde gerekse de şahsi ya da site havuzlarında en çok kullanılan havuz kimyasalı klordur. Hepimiz havuza girdiğimizde klor kokusunu hissederiz. Her en kadar havuza ilk girildiğinde söz konusu koku insanı rahatsız etse de sağlıklı bir havuz için olmazsa olmaz bir üründür.

Söz konusu ürün havuz içindeki bakteri, mikrop, mantar gibi zararlı maddelerle reaksiyona girerek onların öldürülmesini sağlar. Ürün kullanıldıktan kısa süre sonra etkisini göstererek sağlıklı ve hijyenik bir havuz ortamı sağlar. Havuzun istenen standartlarda faaliyetine devam etmesi için sık sık klor uygulaması yapılmalıdır.

PH Düşürücüler

PH düşürücü ürünler kullanılmadan önce havuzda gerekli ölçümler yapılmalıdır. Havuzun ideal PH değeri 7,2-7,6 arasındadır. Yapılan ölçüm neticesinde söz konusu aralıktan sapma tespit edildiğinde bu kimyasalların uygulanması gerekir.

Havuzlar insan sirkülasyonunun çok fazla olduğu mekânlardır. Çok fazla insanın kullandığı bu ortamlarda PH yükselmesi söz konusu olur. PH’ın yüksek olması durumunda insan sağlığına zararlı bir kısım hastalıklar söz konusu olabilir. PH düşürücü ürünler kullanılarak yüksek PH seviyesi kısa sürede ideal aralığa ulaştırılır.

Çöktürücüler

Havuzun içinde kullanıma bağlı olarak gözle görülmesi zor olan ve uçuşan küçük cisimler görülür. Söz konusu cisimlerin topak haline getirilerek havuzdan dışarı atılması gerekir. Konu ile ilgili gerekli hassasiyet gösterilmezse bir kısım hastalıklara sebep olunabilir.

Çöktürücü kimyasallar havuzun içindeki zararlı partiküller ile reaksiyona girerek onların dibe çökmesini ve topak şeklini almasını sağlar. Oluşan topak ters süpürme ile havuzdan dışarı atılabilir.

Yosun Önleyici Kimyasallar

Trabzon havuz kimyasalları arasında olan ürünlerden biri de yosun önleyicilerdir. Havuzdaki insan popülasyonunun fazla olması nedeniyle zamanla havuzda yeşerme ve alg oluşumu gözlemlenir. Söz konusu görüntü hem sağlıksız şartların oluşmasına neden olur. Hem de havuza girenlerin göz zevkini bozar. Bu nedenle bu gibi durumların oluşmaması için gerekli tedbirler alınmalıdır.

Yosun önleyiciler kullanılarak havuzdaki alg oluşumunun önüne geçilebilir. Söz konusu üründen beklenti yosun oluşumunun önlenmesidir. Yani ürün havuzda oluşmuş algleri yok etmez. Alg oluşumunu engellemeye yönelik geliştirilmiştir.

Parlatıcılar

Havuzun müşteri potansiyelinin sürekli yüksek olması için havuzun her zaman berrak bir görüntüye sahip olması gerekir. Trabzon havuz kimyasalları içindeki parlatıcı ürünler kullanılarak son derece hijyenik bir havuz ortamı sağlanabilir.

Firmamız tarafından satışı yapılan tüm havuz kimyasallarını usulüne uygun şekilde kullanarak ideal bir havuz ortamına kavuşabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.