Zonguldak Havuz Kimyasalları

07-02-2023 16:32
Zonguldak Havuz Kimyasalları

Zonguldak havuz kimyasalları ile havuz bakımlarını kolay bir şekilde, vakit kaybetmeksizin yapabilirsiniz. Günümüz dünyasında her ilde en az bir adet işletme olarak faaliyet gösteren havuz vardır. Bunun yanında site ve otellerde havuz imkânı da her geçen gün artmaktadır.

Havuz mekânlarının bu denli artması neticesinde havuz bakım ürünlerinin satışını yapan firmaların sayısı da artmıştır. Havuz bakımları için en sağlıklı yöntem her ne kadar havuzun tamamen boşaltılarak bakımının yapılması olsa da her zaman bu tür bir durum söz konusu olamaz. Çünkü havuzlar tonlarca su alan mekânlardır. Bu nedenle suyunun tamamen boşaltılıp değiştirilmesi mümkün olmaz.

Havuzun suyunun boşaltılıp tekrar doldurulması hem büyük zaman kaybı, hem de maliyeti yüksek bir faaliyettir. Özellikle işletmeler havuzun bakımı için havuzun boşaltılmasını arzu etmezler. Havuz boşaltıldığı süreçte müşteri kaybı ve tekrar doldurulması esnasında su maliyeti yüksek olacaktır.

Hal böyle olunca havuzun dolu iken bakımının yapılması ihtiyacı hâsıl olmuştur. Bu nedenle havuz dolu iken temizlik ve periyodik bakımının yapılmasına yönelik geliştirilmiş kimyasallar üretilmeye başlanmıştır. Söz konusu kimyasallar havuzun bakım ihtiyaçlarına göre geliştirilmiş, kısa sürede etki gösteren ürünlerdir. Sinada Pool Havuz Kimyasalları , Dream Pool Havuz Kimyasalları ve Havuz kimyasalları ana kategorisine bakmak için tıklayınız.

Havuz Kimyasalları Nelerdir?

Havuz kimyasalı denildiğinde akla gelen birçok ürün vardır. Söz konusu ürünler düzenli olarak kullanıldığında havuz temiz ve sağlıklı bir ortama kavuşur. Bu kapsamda yaygın olarak kullanılan kimyasal çeşitleri şunlardır.

·Klor

·PH Düşürücü

·Ayak Dezenfektanı

·Çöktürücü

·Yosun Önleyici

·Parlatıcı

Yukarıda sayılan ve sitemizde satışı yapılan ürünlerin ne şekilde kullanılması gerektiği ve ne işe yaradığı ile ilgili bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz. Ürünlerin nasıl kullanılması gerektiği üzerinde bulunan talimatlarda yazılıdır. Bu kapsamda ürünlerin üzerinde yazan talimatlara harfiyen riayet etmekte fayda vardır. Ürünlerin yetersiz kullanılması sonucunda gerekli etki sağlanamaz. Fazla kullanılması durumunda da farklı sağlık problemlerine neden olabilir.

Klor

Havuz bakımı için en çok kullanılan kimyasal klordur. Havuza girildiği zaman ilk hissedilen koku klor kokusudur. Her ne kadar insanlar havuza ilk girdikleri zaman bu kokuyu yadırgasalar da havuzun bakımı için düzenli kullanılması gereken ürünler arasındadır.

Havuza düzenli klor uygulaması ile havuzdaki mikrop, bakteri ve mantar oluşumunun önüne geçilebilir. Ürünün ne seviyede kullanılması gerektiğine havuzda gerekli ölçümler yapıldıktan sonra karar verilmelidir.

PH Düşürücü

Havuz için olmazsa olmaz kimyasallardan biri de Zonguldak havuz kimyasalları arasında bulunan PH düşürücülerdir. Havuzun PH seviyesi 7,2-7,6 arasında olmalıdır. Yani havuzun PH oranı bazik aralıkta bulunmalıdır. Söz konusu aralıktan sapma olması durumunda derhal müdahale edilerek PH seviyesi normal aralığa düşürülmelidir.

PH düşürücülerin de ne kadar kullanılması gerektiği havuz suyunda gerekli ölçümler yapıldıktan sonra belirlenir. Ölçüm sonucu analiz edildikten sonra eldeki verilere göre kimyasal takviye oranı belirlenir.

Ayak Dezenfektanı

Havuzun hijyenik ortamda kullanılabilmesi için havuza gelen vatandaşların duş aldıktan sonra ayak dezenfektan havuzuna girdikten sonra havuza girmeleri gerekir. Bu sayede insan vücudundaki zararlı maddeler ve mantar havuza bulaşmamış olur. Sağlık Bakanlığı Yönetmeliği’ne göre işletmeciliği yapılan tüm havuzlarda ayak dezenfektanı bölümü bulundurulması zorunludur.

Satışı yapılan ayak dezenfektan ürünleri ile kolay şekilde dezenfektan havuzları oluşturulup derhal kullanıma geçilebilir. Söz konusu ürünler ile sağlıklı ve hijyenik havuz şartları oluşturulur.

Çöktürücü

Havuz içinde gözle görülmesi çok zor olan küçük cisimler vardır. Bunlara partikül adı verilir. Söz konusu zararlı maddelerin mevcut hali ile dışarı atılması mümkün değildir. Havuza uygulanan çöktürücü kimyasallar ile partiküller topak haline getirilir. Topak haline getirilen zararlı maddeler ters süpürme yöntemi uygulanarak havuzdan atılır. Zonguldak havuz kimyasalları arasında satışı yapılan bu ürün sayesinde kısa sürede gözle görülmeyecek derecede küçük zararlı maddeler havuzdan atılmış olur.

Yosun Önleyici

Zonguldak havuz kimyasalları arasında yaygın olarak satışı yapılan ürünlerden biri de yosun önleyicilerdir. Söz konusu ürünler adından da anlaşılacağı gibi havuzdaki yosun oluşumuna engel olur. Burada doğru anlaşılması gereken konu, söz konusu ürünün havuzda oluşan yosunu yok etmediği, yosun oluşumuna engel olduğudur. Yosun önleyici kimyasallar havuz boş ya da dolu iken uygulanabilir. Her iki durumda da üründen beklenen etki elde edilebilir.

Parlatıcılar

Havuzun berrak ve hijyenik şekilde görünmesini sağlayan kimyasal parlatıcılardır. Söz konusu ürünler kullanılarak havuzun temiz görünmesi sağlanır.

Özellikle işletme olarak kullanılan havuzlarda temiz bir görünüm sağlanması çok önemlidir. Havuza gelen müşteriler suyun berrak şekilde görünmesini bekler. Berrak görünen havuz sayesinde müşteriler ortamdan etkilenecek, tekrar gelmek isteyeceklerdir. Doğal olarak bu şekilde havuzun orta ve uzun vadede geliri artacaktır.

Temiz ve sağlıklı havuz ortamları oluşturmak işletme için hem maddi hem de manevi açıdan çok önemlidir. Bakımlı havuzu tercih eden müşteri çok fazla olacaktır. Bunun yanında insan sağlığının da önemi düşünüldüğünde bakımın vicdani boyutu vardır. Zonguldak havuz kimyasalları ile havuz için ihtiyaç duyulan tüm bakım malzemeleri temin edilebilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.